Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvija Eiropas čempionātu regbijā 7 sāk ar uzvaru un neizšķirtu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sestdien, 2. jūnijā, Šveicē spēles Eiropas čempionātā regbijā 7 B divīzijā uzsāka 12 komandas, tajā skaitā arī Latvijas izlase. Mūsējie pirmajā dienā uzvarēja Bulgāriju un cīnījās neizšķirti ar Šveici.

Pirmajā mačā B grupā Latvija pārliecinoši ar 33:0 (Valteram Raņķim 13 punkti (viens piezemējums un četri realizācijas sitieni) Matīsam Zalcmanim 10 p. (divi piezemējumi), Raivim Kokinam 10 p. (divi piezemējumi)) uzvarēja Bulgāriju.

Otrajā spēlē pret laukuma saimniekiem šveiciešiem tika fiksēts neizšķirts rezultāts 19:19 (Raņķim 14 p. (divi piezemējumi un divi realizācijas sitieni) Kasparam Jakušam 5 p. (viens piezemējums)). Savukārt trešajā mačā mūsu ovālās bumbas meistari ar 50:0 (Kasparam Jakušam 15 p. (trīs piezemējumi), Elmāram Šefanovskim 12 p. (divi piezemējumi un realizācijas sitiens).

Raņķim 11 p. (viens piezemējums un trīs realizācijas sitieni), Dāvim Zagorskim 7 p. (piezemējums un realizācijas sitiens), Jānim Zālmanim 5 p. (piezemējums)) lika trūkties Maltai. Visbeidzot pirmās dienas pēdējā spēlē ar 20:12 (Raņķis, Kokins, Viktors Silvoniks un Andrejs Aleksandrovs pa 5 p.) tika pieveikta Norvēģija.

Latvijas izlases galvenais treneris Uldis Bautris: "No pretiniekiem vislabāk pagaidām izskatās Horvātijas valstsvienība, kas spēlē A grupā. Liekas, ka tieši ar viņiem nāksies mēroties spēkiem finālā. Bet arī par otrajām vietām grupās rit saspringta cīņa. Ja rīt uzvarēsim Bosniju un Hercegovinu, tad pusfinālā mūs gaida mačs ar A grupas otro komandu – Grieķiju vai Monako. Visi puiši spēlē labi, ar maksimālu atdevi. Kad šodien dienas vidū cīnījāmies ar Šveici, laukumā valdīja pamatīgs karstums. Bet nu jau šķiet, ka lielākās grūtības ir pārvarētas."

Rīt Latvijai priekšā vēl viens svarīgs mačs ar Bosniju un Hercegovinu. Atkarībā no tā iznākuma būs zināms, kuru vietu B grupā ieņems mūsu regbisti un par kādu vietu turpinās cīņu.

Eiropas čempionātā regbijā 7 B divīzijā piedalās 12 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Latvija ielozēta B grupā kopā ar Šveici, Maltu, Bulgāriju, Bosniju un Hercegovinu un Norvēģiju. A grupā spēlē Horvātija, Ungārija, Grieķija, Monako, Luksemburga un Slovākija. Labākās divas vienības no katra seksteta iekļūs pusfinālā, bet pēc tam uzvarētājas cīnīsies par 1. vietu jeb kausu. Trešo un ceturto vietu ieguvēji līdzīgi izspēlēs mačus par šķīvi (5. vietu), bet piekto un sesto vietu īpašnieki cīnīsies par biķeri (9. vietu). Tiesības nākamgad spēlēt A divīzijā iegūs tikai B divīzijas uzvarētāji.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs,
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2012-06-03 14:00, pirms 12 gadiem
galvenais, lai nenotiek kā pagājšgad!!!!!!! turās!!

     [+] [-]

, 2012-06-03 14:55, pirms 12 gadiem
Kaspar! Uzskrien uz #315 - izdegusi spuldzīte.
Ak jā... un Vittel uz #402.
Paldies!