Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Miesnieki" Baltijas Top līgā regbijā sagrauj "Šiauļiai" komandu un spēlēs par 5. vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Miesnieki" Baltijas Top līgā regbijā sagrauj "Šiauļiai" komandu un spēlēs par 5. vietu
Foto: Jeļizaveta Iļjina.

Pagājušajā nedēļas nogalē Ķekavas "Miesnieki" Baltijas Top līgas "mazajā" pusfināla spēlē regbijā par 5.-8. vietu ar 54:15 sagrāva "Šiauļiai" komandu un spēlēs par piekto vietu.

Iepriekš informējām, ka Garkalnes Regbija klubs “AlphaLane/Livonia” spēcīgās Baltijas Top līgas regbijā pusfināla spēlē Baldones stadionā spraigā cīņā ar 14:26 piekāpās titulētajam Lietuvas klubam “Baltrex” no Šauļiem un šogad spēlēs par bronzas medaļām. Nedēļas nogalē Baldones stadionā notika vēl viena Baltijas “Top” līgas spēle – mačā par 5.-8.vietu tikās Ķekavas “Miesnieki” un “Šiauliai” regbisti, kuri pamatturnīru bija pabeiguši attiecīgi sestajā un septītajā vietā, turklāt ķekavieši bija zaudējuši savstarpējā spēlē (22:29).

Pirmajā puslaikā viesi guva pirmo trīs un pēdējos piecus punktus, bet tiem pa vidu “Miesnieki” savāca “acīti” – divi piezemējumi Elmāram Šefanovskim, viens Emīlam Balodim, trīs precīzi realizācijas sitieni Jurim Iesalniekam, un 21:8.
Pēc pārtraukuma cīņa ritēja pēc līdzīga scenārija. Vispirms lietuvieši samazināja starpību līdz sešiem punktiem, bet pēc tam ar rezultatīviem uzbrukumiem atbildēja Silvestrs Narkevics, Emīls Cēburs, vēlreiz Baltijas līgas piezemējumiem bagātākais spēlētājs Balodis un trešo reizi Šefanovskis – 47:15. Pašās beigās, izturējuši vairākus “Šiauliai” uzbrukumus, “Miesnieki” pielika punktu spēlei ar Šefanovska ceturto piezemējumu un Iesalnieka septīto precīzo realizācijas sitienu – 54:15.

Spēle par piekto vietu 7.oktobrī ķekaviešu pretinieki būs Kauņas “Ažuolas” regbisti, kuri otrajā “mazajā pusfinālā” ar 44:19 apspēlēja Viļņas “VRA-Tomosta”.

Izmantotie resursi:
Rīgas apriņķa portāls