Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Bijušais DĀR izlases regbists saņem astoņu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu

Juris Miņins
Juris Miņins

Bijušais DĀR izlases regbists saņem astoņu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu
Malatsī Ralepelī
Foto: PA Images/Scanpix

Bijušais Dienvidāfrikas Republikas regbija valstsvienības uzbrucējs Malatsī Ralepelī ir saņēmis astoņu gadu diskvalifikāciju par atkārtotu "iekrišanu" dopinga pārbaudēs.

DĀR regbists Malatsī Čilibojs Ralepelī, kurš iepriekšējās sezonās pārstāvēja "Sharks" komandu, ir saņēmis astoņu gadu diskvalifikāciju par atkārtoti pozitīviem dopinga testu rezultātiem. Tiesa, kopumā uzbrucēja nodotajās analīzēs jau trešo reizi tiek konstatētas aizliegtās vielas, taču vienā no gadījumiem tika atzīts, ka sportists neesot vainīgs (konstatētais DMAA preparāts bija DĀR izlases oficiāli izsniegtajos uztura bagātinātājos). Runājot par "ieskaitītajiem" gadījumiem - pirms sešiem gadiem, spēlējot Francijas čempionātā un pārstāvot Tulūzas komandu, dienvidāfrikānis tika pieķerts drostanolona lietošanā, bet šoreiz viņa analīzēs konstatētas zeranola pēdas.

Jāpiebilst, ka pozitīvās dopinga proves tika konstatētas vēl 2019. gada janvārī, taču regbists pieprasīja atvērt B provi un vēlāk arī iesniedza apelācijas prasību, taču otrā prove arī bija pozitīva un dopinga arbitrāžas komiteja noraidīja Ralepelī prasību.

33 gadus vecajam Ralepelī, visdrīzāk, šis lēmums nozīmē arī priekšlaicīgas karjeras beigas. Tās laikā hukera pozīcijā spēlējošais uzbrucējs pārsvarā ir pārstāvējis DĀR komandas, "Bulls" un "Sharks", taču no 2013. līdz 2015. gadam bija devies uz Franciju, pārstāvot Tulūzas vienību.

Savukārt starptautiskajā līmenī Čilibojs ir pārstāvējis DĀR jau no skolnieku izlasēm, lielajā komandā laika posmā no 2006. līdz 2018. gadam aizvadot 27 mačus, kuros ir guvis vienu piezemējumu.

Kā arī…

-Lai arī daudzi sporta čempionāta atgriežas pie sezonu izspēles un arī Austrālijas vadošās regbija vienības šajā nedēļas nogalē izspēlēs savu "Super Rugby" turnīru, koronvīrusa ietekme uz sportu nav beigusies.
Tiek ziņots, ka Austrālijas regbija savienība un regbisti ir vienojušies par algu samazinājumu. Regbisti līdz pat septembra beigām ir piekrituši saņemt par 30% mazākām algām.

-Anglijas klubos gan spēlētāji tik viegli algu samazinājumam nepiekrīt. Piemēram Lesteras "Tigers", ja vien viņi nespēs vienoties ar saviem spēlētājiem, visdrīzāk, būs jāšķiras no vairākām kluba zvaigznēm – Manu Tuilagi, Džordža Forda, Elisa Gendža un citiem.

-Northemptonas "Saints" rindās gan viss ir salīdzinoši mierīgi un viņi vakardien paziņoja par 19 jaunu līgumu noslēgšanu, tostarp ar Denu Bigaru, Kortniju Lovsu un Luisu Lūdlemu.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/
https://www.planetrugby.com/