Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas regbija izlase pasaules rangā pakāpjas uz 51. vietu

Latvijas regbija izlase pasaules rangā pakāpjas uz 51. vietu
FOTO: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Starptautiskā pasaules regbija organizācija “World Rugby” šodien, 1. maijā, atjauninājusi pasaules reitinga tabulu, kurā Latvija pakāpusies uz 51. vietu. Tas noticis pēc 29. aprīļa uzvaras Valmierā ar 16:9 pret Zviedriju.

Pirms tam mūsu regbijs planētas rangā bija 52. ailītē, taču tagad pēc trenera Sergeja Lisko un Latvijas valstsvienības panākuma pret zviedriem apsteidzis Āfrikas valsti Kotdivuāru. Pavisam nedaudz mūsu ovālās bumbas meistari atpaliek no 50. vietā esošās Trinidadas un Tobago. Latvijai ir 46,22 reitinga punkti, bet trinidadiešiem 46,25.

Latvijas nesenā pretiniece Zviedrija noslīdējusi uz 58. vietu (43,99 p.), lai arī pirms tam rindojās 57. ailītē. No Eiropas čempionāta Ziemeļu I konferences pārējām komandām pagaidām vietas pasaules reitingā palikušas nemainīgas: Čehija ir 33. (52,73 p.), Lietuva 45. (47,50 p.), bet Luksemburga 63. (40,62 p.) ailītē.

Jāatgādina, ka sestdien, 6. maijā, Jenčēpingā Zviedrija uzņems Lietuvu, bet Luksemburga centīsies vismaz “parādīt zobus” Čehijai, kuras pirmā vieta turnīra tabulā vairs gan nav izmaināma.

Pēc uzvaras pār Zviedriju Latvija Eiropas čempionāta Ziemeļu I konferences turnīra tabulā pagaidām ieņem otro vietu ar deviņiem punktiem (četrās spēlēs). Pirmie, kā jau minēts iepriekš, ar 14 punktiem ir čehi (trīs spēlēs). Trešajā ailītē pagaidām atrodas Lietuva ar deviņiem punktiem, taču trijos mačos. Zviedrijai ir seši punkti trijās spēlēs, bet Luksemburgai trijos mačos nav izdevies iekrāt nevienu punktu.

Zviedru un lietuviešu mačs 6. maijā Latvijai ir ļoti svarīgs. Ja uzvarēs Zviedrija, viņi būs otrie, mēs trešie, bet Lietuva – ceturtā. Protams, ja vien lietuvieši nenopelnīs vienu vai divus bonusa punktus, kas viņiem ļautu Latviju apsteigt. Tad Latvija paliktu ceturtā. Savukārt, ja Jenčēpingā pārāka būs Lietuva, Latvija būs trešā, bet Zviedrija ceturtā, pat iegūstot kaut vai divus bonusa punktus.

Pasaules vadošo valstu pirmajā desmitā izmaiņu nav. Pirmā ir Jaunzēlande, otrā Anglija, trešā Austrālija, ceturtā Īrija, piektā Skotija, sestā Francija, septītā Dienvidāfrika, astotā Velsa, devītā Argentīna, bet desmitnieku noslēdz Fidži.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs, LRF preses sekretārs,


Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.
Foto: Rāmavas "Lāči/Mūkusala"
1

"Lāči" ļoti līdzīgā spēlē Latvijas čempionātā regbijā pieveic "Ežus"

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem “Lāči/Mūku sala” spraigā cīņā ar 41:31 pieveica "Eži" komandu.
Godalgoto vietu ieguvējas. Foto: RK "Livonia"/Ģirts Kehris.

"Livonia" regbistes jaunā trenera vadībā sāk LČ pirmo posmu ar otro vietu, uzvar "Selena"

Vakar, 27. aprīlī, Latvijas regbija-7 čempionāta pirmajā posmā sievietēm pagājušā gada vicečempiones RK “Livonia” komanda jaunā trenera Elmāra Šefanovska vadībā ieguva otro vietu, bet par posma uzvarētājām kļuva titula aizstāvētājas RK “Selena”.