Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Anands vēl tuvāk titulam

Anands vēl tuvāk titulam
Višvanatans Anands
Foto: AFP

Piektdien astotā partija par absolūtā pasaules čempiona titulu šahā starp indieti Višvanatanu Anandu un krievu Vladimiru Kramņiku noslēdzās neizšķirti, līdz ar to Anands spēris vēl vienu soli tuvāk titulam.

Astotajā partijā ar baltajām figūrām spēlēja Kramņiks, tomēr šo priekšrocību nespēja pārvērst panākumā. 39. gājienā abi šahisti vienojās par neizšķirtu. Kopvērtējumā Anands ir pārliecinošā vadībā – 5.5:2.5 – un ņemot vērā to, ka Kramņiks līdz šim nav uzvarējis nevienu partiju (Anands – trīs), maz ticams, ka viņš spēs paveikt brīnumu un atspēlēties. Praktiski jau nākamajā partijā indietis var kļūt par pasaules čempionu.

Sacensību nolikums paredz, ka cīņa sastāvēs no 12 partijām. Gadījumā, ja pēc tām būs neizšķirts, kas gan šobrīd ir maz ticams variants, uzvarētājs tiks noskaidrots taibreikā (ar mazāku apdomas laiku), kurš notiks 2. novembrī. Šodien turnīrā ir brīvdiena, bet rīt ar baltajām figūrām spēlēs Anands.

Naudas balvu fonds ir 1.5 miljoni eiro. Katrs no dalībniekiem, neatkarīgi no tā, kurš uzvarēs, saņems pa 750 000 eiro jeb 50% no kopējās summas. Iepriekš uzvarētājs saņēma 60%, bet zaudētājs – 40%.

8. partijas izspēli iespējams apskatīt šeit

Jāatgādina, ka iepriekš par absolūtā čempiona titulu Anands spēlējis divreiz, taču abas reizes zaudējis. 1995. gadā viņš piekāpās Garijam Kasparovam, 1998. – Anatolijam Karpovam. Kramņikam turpretī veicies pretēji - trīs mēģinājumi, trīs panākumi - 2000. gadā pret Gariju Kasparovu, 2004. gadā pret Peteru Leko un 2006. gadā pret Veselinu Topalovu.


, 2008-10-25 11:19, pirms 16 gadiem
Laikam Anands arii kļūs par absolūto čempionu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Erzelis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-26 09:19, pirms 16 gadiem
Kramnjika shahoshana partijas beigu daljaa mazliet atgaadinaaja optimistisku iesaaceeju speeles stilu... Ko var dariit, ja uzvareet neizdodas, bet uzreiz neizshkjirtu piedaavaat negribas...
Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
1

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.