Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Limbažu šaha turnīrā spēlēs 14 lielmeistari ar Širovu priekšgalā

Ar bērnu turnīru šoceturtdien, 26. jūlijā, Limbažos sākas „Vidzemes vasara”, kas solās būt viens no vērienīgākajiem šaha festivāliem Latvijā. Šī festivāla nagla būs starptautisks turnīrs ātrajā šahā, kam dalību jau pieteikuši 147 dalībnieki ar lielmeistaru Alekseju Širovu priekšgalā.

Lai gan šaha festivāls „Vidzemes vasara” sākas ceturtdien, centrālie tā notikumi gaidāmi piektdien un sestdien. 26. jūlijā notiks konference par tēmu „Internets un šaha spēles apmācība provinces skolās”, pēc tam mačs starp mūsu bērnu komandas dalībniekiem un citas valsts skolēniem (vai nu spāņiem vai argentīniešiem), savukārt vakarpusē sāksies starptautisks turnīrs ātrajā šahā (laika kontrole – 15 minūtes uz partiju plus 6 sekundes par katru gājienu). Turnīrs notiks 11 kārtās, tā norises vieta - Limbažu novada pašvaldības administratīvā ēka. Kā pastāstīja turnīra organizators Jānis Plitnieks, ēkas lielajā zālē vajadzētu būt pietiekami daudz vietas, lai bez problēmām savietotos vismaz 150 šahistu – galdiņi kādiem simts spēlētājiem bija sagatavoti jau šīs nedēļas sākumā.

Pagaidām grūti precīzi prognozēt, cik šahistu piedalīsies starptautiskajā turnīrā, taču pieteikušies ir 147. Kā atzina Plitnieks, pārdomāt var likt dalības maksa, kas tiem, kuru reitings ir zem 2000 punktiem, ir noteikta 15 latu apmērā. Pats augstākais reitings turnīrā būs Latvijas pilsonību nesen atguvušajam Aleksejam Širovam (2706), kurš noteikti piedalīsies „Vidzemes vasarā”, jo ir arī viens no festivāla rīkotājiem.

Dalībnieku sastāvs solās būt ļoti spēcīgs, pieteikušos vidū ir 14 lielmeistari, tostarp pasaules eksčempions šahā Aleksandrs Halifmans, Vāciju pārstāvošais bijušais Latvijas šahists Daniels Fridmans, igaunis Jāns Elvests (tagad startē zem ASV karoga), spēcīgākais lietuvietis Šarūns Šuļskis, šā gada Latvijas čempions Vitālijs Samoļins un „pirmsširova laikmeta” Latvijas pirmais numurs Normunds Miezis, spēcīgais Vācijas pārstāvis Igors Henkins (turnīrā otrais augstākais reitings – 2669), kādreizējais Latvijas šahists Igors Rausis (startēs zem Čehijas karoga) un daudzi citi. Kopā ar vīriem spēlēs arī trīs Latvijas lielmeistares – Laura Rogule, Ilze Bērziņa un Dana Reizniece-Ozola. Diemžēl turnīrā nepiedalīsies visu laiku spēcīgākais Limbažu šahists, lielmeistars Viesturs Meijers, kura kalendārā šajā laikā ierakstīts cits turnīrs.

Pilns dalībnieku sastāvs apskatāms Chess-Results Server Chess-results.com - Homepage


Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
1

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.