Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Apstiprina Latvijas izlases sastāvu dalībai Pasaules Šaha olimpiādē

Apstiprina Latvijas izlases sastāvu dalībai Pasaules Šaha olimpiādē
Jevgēņijs Samoļins. Foto: sahafederacija.lv

Latvijas Šaha federācijas (LŠF) valde 10.maija sēdē apstiprināja Latvijas olimpiskās izlases sastāvu dalībai Pasaules šaha olimpiādē, kas no 27. augusta līdz 10. septembrim norisināsies Stambulā.

Latvijas izlases vīriešu komandā iekļuvuši reitingu līderi lielmeistari Aleksejs Širovs, Normunds Miezis, Arturs Neikšāns un Latvijas Čempionāta uzvarētājs starptautiskais meistars Vitālijs Samoļins, savukārt LŠF valde nolēma izlasē iekļaut arī lielmeistaru Ilmāru Starostītu.

Sieviešu komandā spēlēs lielmeistares ar augstākajiem starptautiskajiem reitingiem: Laura Rogule, Ilze Bērziņa, Dana Reizniece-Ozola. Viņām pievienosies arī Ingūna Erneste (3. vieta Latvijas čempionātā, labākā starp izlases kandidātēm) un ar LŠF valdes lēmumu – arī starptautiskā meistare Katrīna Šķiņķe.

LŠF prezidents Pēteris Šmidre: „Esam apstiprinājuši spēcīgu komandas sastāvu un olimpiādē ceram uz labiem rezultātiem, taču svarīgākais ir nevis uzvarēt, bet piedalīties un godam sacensties ar pasaules vadošajiem šaha meistariem. Izlases spēlētāji ir tiešām pašlaik spēcīgākie šahisti Latvijā, kas var sagādāt mums visiem patīkamus pārsteigumus.”

Šaha olimpiāde ir lielākais gada notikums šaha dzīvē, tajā piedalās vairāk nekā 130 valstu vienības. Olimpiāde notiek ik divus gadus un šogad tiks svinēta Šaha olimpiādes četrdesmitā gadadiena.

LŠF pārstāvētajiem šahistiem vēl no slavenā pasaules čempiona Mihaila Tāla laikiem bijuši augsti sasniegumi, piemēram, 2011.g. Artūrs Neikšāns izcīnīja starptautiskā lielmeistara titulu, 2010.g. Ilze Bērziņa olimpiādē izcīnīja bronzas medaļu, kļūstot par pirmo godalgoto sievieti Latvijas šaha olimpiāžu vēsturē. Latvijas audzēknis pasaules vicečempions A.Širovs, ņemot vērā šaha dzīves aktivitātes 2011.gada nogalē, nolēma atgriezties Latvijā un aizstāvēt LŠF intereses Eiropas un pasaules līmenī.

Informāciju sagatavoja LŠF


Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
3

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.