Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Zālītis

Notiks Latvijas komandu čempionāta šahā finālposms

Šajā nedēļas nogalē 11.-12. jūnijā RTU galvenajā ēkā Kaļķu ielā 1 tiks aizvadīts Latvijas komandu čempionāta šahā augstākās līgas finālposms, kurā izšķirsies, kas kļūs par Latvijas 2011. gada čempioniem.

Pirms pēdējām 3 kārtām līderu godā ir Rēzeknes un RTU komandas. Punktu no līderiem atpaliek Termo-Eko/RŠF. Visas šīs un vēl vairākas komandas aktīvi cīnīsies par čempionāta medaļām. Sacensību sākums sestdien 12:00.

Latvijas komandu čempionāts šahā otro gadu tiek rīkots pēc sabraukumu principa ar garo laika kontroli un starptautiskā reitinga aprēķinu. Līdz ar to par Latvijas labākās komandas godu cīņas notiek 4 mēnešu garumā – no marta līdz jūnijam. Šogad augstākajā līgā piedalās 10 spēcīgākās Latvijas klubu komandas no Ādažiem, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas un Ventspils. Vēl 8 komandas veido pirmo līgu. Faktiski šis ir lielākais turnīrs ar starptautiskā reitinga apskaitīšanu Latvijā pēdējo gadu laikā. Turnīrā piedalās gandrīz visi Latvijas vadošie šahisti, kopumā 11 lielmeistari un 12 starptautiskie meistari. No Latvijas pārstāvjiem izceļami lielmeistari Normunds Miezis, Māris Krakops (abi RTU), Jevgēņijs Svešņikovs, Juzefs Petkevičs (abi EST Chess Team), Ilmārs Starostīts (Rēzekne), kā arī Latvijas olimpiskās komandas līderes lielmeistares Laura Rogule (RTU), Ilze Bērziņa (Liepāja) un Dana Reizniece (Ventspils). Uz finālposmu komandas papildinājušas sastāvus arī ar labi pazīstamiem kaimiņzemju spēlētājiem, tajā skaitā lielmeistariem. Kopumā sagaidāms, ka finālposmā piedalīsies pie 8-10 viesspēlētāji.

 Līdz šim aizvadīti posmi Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī un Rīgā. Lai arī komandām ir visai atšķirīgi spēļu grafiki, šobrīd visām vadošajām komandām ir aizvadīti 6 mači un ir iespējams objektīvi noteikt turnīra līderus. Neskatoties uz zaudējumu pēdējā kārtā pret EST Chess Team, pirmajā vietā ar 10 punktiem ir Rēzeknes komanda. Tikpat mačpunktu, bet mazāk individuāli iegūto punktu ir RTU komandai. Par vienu punktu atpaliek "Termo-Eko"/RŠF. 8 punkti EST Chess Team. Tāpat cerības uz godalgotām vietām nav zaudējušas Rīgas Šaha skolas un Autoskolas „Venta” komandas.

Labāko individuālo rezultātu līdz šim uzrāda RTU komandas kapteine Katrīna Šķiņķe, izcīnot 5 uzvaras 5 partijās un uzrādot ekstraklases lielmeistaram atbilstošu reitinga performanci – 2764. Apbrīnojama performance arī Autoskolas “Venta” 2. galdiņam Vitālijam Ļevčenkovam – 2613 (3,5 no 4). Virs 2500 arī Ilmārs Starostīts (2581, Rēzeknes kapteinis un 1. galdiņš), Normunds Miezis (2579, RTU 1. galdiņš) un Vladimirs Svešņikovs (2514, EST Chess Team 4. galdiņš). Procentuālā izteiksmē jāizceļ arī Madaras Orlovskas (“Termo-Eko”/RŠF) 5 punkti 6 partijās.

Nākamgad augstākajā līgā vietas jau nodrošinājušas šī gada I līgas pirmo divu vietu ieguvējas – Kuldīga, kas pierādīja, ka nonākšana I līgā ir bijusi nejaušība, jo tika uzvarēti visi mači un Dammes komanda, kas par nieka tiesu apsteidza 3. vietas ieguvējus RTU/Juniors Tikmēr turnīra tabulas lejasgala komandām gaidāmas spraigas cīņas par vietas saglabāšanu augstākajā līgā. Pēdējo 3 vietu ieguvēju vietā nāks Kuldīga un Damme, kā arī viena komanda no Latvijas klubu kausa, kas norisināsies gada nogalē.

Augstākās līgas tabula

V

Komanda

Mači

U

N

Z

Mačpunkti

Punkti

1

Rēzekne

6

5

0

1

10

21½

2

RTU

6

4

2

0

10

20

3

"Termo-Eko"/RŠF

6

4

1

1

9

20

4

EST Chess Team

6

4

0

2

8

16

5

Rīgas Šaha skola

6

3

1

2

7

17

6

Autoskola "Venta"

6

3

1

2

7

14½

7

Liepāja

6

2

1

3

5

15

8

Ventspils

6

1

0

5

2

13

9

Rīgas Šaha skola - Cerība

5

0

0

5

0

4

 

F. Circeņa šaha klubs

5

0

0

5

0

4

 

Informāciju sagatavoja

Latvijas Šaha federācija


, 2011-06-10 11:31, pirms 13 gadiem
LIVE būs?
, 2011-06-10 11:41, pirms 13 gadiem
Maneejs rakstīja: LIVE būs?
Diemžēl šoreiz nē. Tā bija viena no lietām, uz ko nācās taupīt...
Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
2

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Andersons un Gudēvica-Liepiņa pārliecinoši uzvar Latvijas čempionātā dambretē jaunākajā grupā

18. un 19. maijā dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē jaunākajā jauniešu grupā. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās.
Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.