Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijai četras zelta medaļas Eiropas čempionātā jauniešiem

Latvijai četras zelta medaļas Eiropas čempionātā jauniešiem
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Turcijas pilsētā Nevšehirā noslēdzies Eiropas čempionāts jauniešiem 100 lauciņu dambretē ar klasisko laika kontroli, kas norisinājās no 1. līdz 7.augustam, informē Latvijas Dambretes federācija.

Čempionātā piedalījās trīspadsmit valstu pārstāvji un teicami startēja Latvijas jaunieši, kuri izcīnīja četras zelta un vienu sudraba medaļu. Jaunākajā U10 grupā meitenēm, kurā startēja 10 dalībnieces no sešām valstīm, pārliecinoši ar 100% rezultātu 18 punktiem no 18 iespējamajiem 1. vietu izcīnīja Alise Misāne. U13 grupā meitenēm, kurā piedalījās 21 dalībniece no 11 valstīm, ar 15 punktiem no 18 iespējamajiem 1. vieta Malvīnei Misānei.

Savukārt U10 grupā zēniem, kurā piedalījās 11 dalībnieki no sešām valstīm, pirmās divas godalgas Latvijas pārstāvjiem. Par Eiropas čempionu U10 grupā zēniem ar izcīnītajiem 15 punktiem no 16 iespējamajiem kļuva Maksims Novickis, un sudraba godalgu ar 11 punktiem saņēma Arvo Krebe. Zelta godalga Latvijas pārstāvim arī U13 vecuma grupā zēniem, kurā kopumā piedalījās 17 dalībnieki no septiņām valstīm - izcīnot 14 punktus no 18 iespējamajiem, par Eiropas čempionu kļuva Pēteris Kripans.

Atzīstami nostartēja arī citi Latvijas jaunieši. Tā Polina Gerasimova U16 grupā meitenēm un Artemijs Bogdanovs U10 vecuma grupā zēniem izcīnīja 5. vietu. Šie panākumi komandu vērtējumā ļāva Latvijas izlasei aiz Nīderlandes un Lietuvas izlasēm izcīnīt trešo vietu. Tālāk 8. augustā čempionāts norisināsies ātrajā (rapidā) dambretē un noslēgumā 9. augustā ātrspēlē.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija


Latvijas vīru izlase izcīnījusi kārtējo sudrabu. Pirmā no kreisās: daudzkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva.

Pasaules čempionāts dambretē noslēdzies ar Latvijas vīriešu komandas trešo sudraba medaļu

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar, 8. maijā, noslēdzās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, Latvijas vīriešu izlasei ar Gunti Valneri, Raimondu Vipuli un Robertu Misānu sastāvā iegūstot otro vietu arī ātrspēlē un izcīnot tādējādi trešo sudraba medaļu.
Latvija cīnās neizšķirti ar Ukrainu 3:3. Foto: Latvijas Dambretes federācija.
2

Latvijas vīriešu izlasei sudraba godalgas pasaules čempionātā dambretē rapidā

Portugāles pilsētā Albufeirā 7. norisinājās pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli, kur Guntis Valneris, Raimonds Vipulis un Roberts Misāns izcīnījuši sudraba godalgas, bet dienu iepriekš dambretē ar klasiskā laika kontroli par pasaules čempionēm kļuvušās Jeļena Česnokova, Malvīne Misāne un Alise Misāne šoreiz 4. vietā.
Godalgoto trijnieksU16 meitenēm. Foto: Latvjias Dambretes federācija.

LČ 64 lauciņu dambretē spraigākas cīņas jaunietēm, divās grupās līderēm vienāds punktu skaits

Vakar Rīgā noslēdzās Latvijas jauniešu čempionāta fināls klasikā 64 lauciņu dambretē vairākās jauniešu grupās, vissīvākajām cīņām par uzvaru norisinoties meitenēm U13 un U16 grupā, kur pirmo divu vietu ieguvējas nopelnīja vienādu punktu skaitu.