Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Šmēdiņš kvalifikāciju Gštādē sāks pret perspektīvajiem krieviem

Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Šmēdiņš kvalifikāciju Gštādē sāks pret perspektīvajiem krieviem
Jānis Šmēdiņš uzbrukumā
Foto: www.fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš kvalifikācijas sacensības FIVB "Grand Slam" pamatturnīram, kas šajā nedēļā risināsies Šveices pilsētā Gštādē sāks pret perspektīvo Krievijas duetu Alekseju Paštukovu un Konstantīnu Semjonovu.

Pēc veiksmīgi aizvadītā "Grand Slam" turnīra Norvēģijas pilsētā Stavangerā (9. vieta) Mārtiņš un Jānis piedzīvoja nopietnu lēcienu FIVB Pasaules rangā (no 62. vietas uz 36.). Tas Latvijas duetam devis nosacīti vājākus pretiniekus Gštādes "Grand Slam" turnīrā. Latvijas duets kvalifikācijas sacensībās izsēts ar 10. numuru, kas pretiniekos pirmajā kārtā devis perspektīvo Krievijas duetu Alekseju Paštukovu un Konstantīnu Semjonovu (23).

Trijos no pieciem Pasaules kausa posmiem, kuros šosezon startējis Krievijas duets, tam izdevies nodrošināt vietu arī pamatturnīrā. Pie uzvarām gan 1989. gadā dzimušajiem krieviem pamatturnīros pagaidām nav izdevies tikt – Šanhajā, Maskavā un Prāgā izcīnītas 25. vietas, bet Mislovicē un Stavangerā nācies samierināties ar 41. vietu.

Maču Latvijas un Krievijas dueti aizvadīs uz piektā korta pulksten 13.00 pēc Latvijas laika. Uzvaras gadījumā, par iekļūšanu pamatturnīrā Pļaviņš / Šmēdiņš spēlēs ar Dugripa / Salvetī (Francija) un Sidorenko / Diačenko (Kazahstāna) pāra uzvarētājiem.

Latvijas duets šobrīd vēl ir tikai ceļā uz sacensību norises vietu.