Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš / Šmēdiņš liek nervozēt, bet iekļūst pamatturnīrā

Krišs Upenieks

Pļaviņš / Šmēdiņš liek nervozēt, bet iekļūst pamatturnīrā
Mārtiņs Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš
Foto: www.fivb.org

Stare Jablonki (Polija) notiekošā FIVB ''Grand Slam'' sērijas pamatturnīrā iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Izšķirošajā spēlē par vietu pamatturnīrā latvieši ar 2:1 pārspēja Šveices duetu Šnideru / Gabatulēru.

Jau ziņojām, ka kvalifikācijas pirmās kārtas spēlē Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ļoti pārliecinoši ar 2:0 pārspēja Portugāles duetu Pedrosu / Gašparu (26), tādējādi nodrošinot vietu kvalifikācijas otrajā kārtā, kurā mūsējiem bija jātiekas ar Šveices duetu Šnideru / Gabatulēru.

Spēle sākās ļoti līdzīgi, tomēr vēlāk Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru (9:6). Diemžēl šveicieši ļoti ātri spēja rezultātu līdzsvarot - 10:10, bet vēlāk jau iegūt divu punktu pārsvaru (13:11). Latvijas duetam izdevās atspēlēties un galotne izvērtās ļoti spraiga. Pie rezultāta 20:19 par labu latviešiem servē kļūdījās Pļaviņš, bet tad Šveices duets veiksmīgi nospēlēja blokā, izvirzoties vadībā ar (21:20). Izšķirošajos brīžos labāk nospēlēja šveicieši, uzvarot pirmo setu ar 23:21.

Otro setu labāk iesāka Latvijas duets, iegūstot divu punktu pārsvaru 5:3, bet vēlāk latviešu pārsvars sasniedza trīs punktus - 7:4. Diemžēl Šveices duets, lai gan ne bez veiksmes rezultātu izlīdzināja - 7:7. Seta turpinājumā latvieši atkal ieguva divu punktu pārsvaru (10:8), bet šoreiz šveicieši ne tikai atspēlējās, bet ieguva arī divu punktu pārsvaru - 14:12. Pļaviņš / Šmēdiņš spēja atspēlēties, bet vēlāk pārņemt arī vadību (17:15). Seta izskaņu mūsējie aizvadīja pārliecinoši, uzvarot otro setu ar 21:18.

Izšķirošo setu labāk iesāka latvieši, pēc veiksmīgas Šmēdiņa darbības blokā iegūstot trīs punktu pārsvaru (5:2), bet Šveices spēlētāji bija ļoti neapmierināti ar šo epizodi, uzskatot, ka Šmēdiņš esot ielecis tiklā. Par šo epizodi tiesnesis šveiciešiem piešķīra sarkano kartīti, tādējādi uzdāvinot vēl vienu punktu Latvijas duetam (6:2). Pēc šīs epizodes Šveices duets uz kortu izsauca turnīra galveno tiesnesi, taču arī viņš viņiem palīdzēt nespēja. Šveicieši vēl spēja saņemties, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam - 9:8. Vēlāk Šniders / Gabatulērs rezultātu izlīdzināja (13:13), tomēr pašā spēles galotnē veiksmīgāki bija latvieši, uzvarot trešo setu ar 16:14. Puiši gan nopietni lika panervozēt visam Polijā atbraukušajam Latvijas fanu armijas pūlim...

Savus pretiniekus pamatturnīrā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš uzzinās jau šovakar, kad notiks pamatturnīra izloze.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-04 19:09, pirms 14 gadiem
Apsveicu Pļaviņu/Šmēdiņu ar iekļūšanu pamatturnīrā!
tāpat arī var apsveikt Celmiņu - varēs vēl kādas dienas padzīvoties pa Poliju!

  -1 [+] [-]

, 2010-08-04 19:24, pirms 14 gadiem
Cerams ka šis turnīrs viņiem nebeigsies jau pēc grupu turnīra

     [+] [-]

, 2010-08-04 22:28, pirms 14 gadiem
izskatas ka beigsies

     [+] [-]

, 2010-08-05 09:00, pirms 14 gadiem
Vienu pāri grupā paņems un tiks tālāk!