Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Samoilovs: "Pludmales volejbolā vainīgo var atrast ātri"

Samoilovs: "Pludmales volejbolā vainīgo var atrast ātri"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs (29) sarunā ar jūlija žurnālu FHM skaidro šī sporta veida specifiku, kuras dēļ elites dueti parasti nespēlē kopā vairāk par vienu olimpisko ciklu. Pasaulē nereti lielāka interese ir par sieviešu pludmales volejbolu, taču Latvijā tā nav, jo vīriešu dueti mums ir krietni augstākā līmenī.

Pludmales volejbolā dueti bieži vien izjūk, un ne vienmēr tas notiek dēļ sliktiem rezultātiem. "Sanāk tā, ka mēs visu laiku esam kopā. Kopā trenējamies, kopā spēlējam, kopā lidojam uz sacensībām, sacensību laikā kopā arī dzīvojam, jo organizatori nodrošina divvietīgos numuriņus. Viena lieta, ja esi kopā ar tuvu radinieku vai sievu, taču, ja visu laiku jābūt kopā diviem mazpazīstamiem vīriešiem, kuriem būtībā ir biznesa attiecības, nereti ar laiku sākas problēmas. Īpaši jau pēc zaudējumiem sacensībās," norāda Aleksandrs Samoilovs. "Komandu sporta veidos tādā ziņā vieglāk, jo spēlētāju ir vairāk: šodien, teiksim, Pēteris nospēlēja sliktāk, rīt Jānis, bet parīt vēl kāds cits. Bet mēs esam tikai divi - tātad vainīgo ātri var atrast. Ir taču cilvēki, kam vienmēr liekas, ka vainīgs ir tas otrs. Tā pamazām sāk veidoties konflikta situācijas, kas ar laiku sakrājas, un rodas emocionālais nogurums vienam no otra. Un tad vajag pauzi un pārmaiņas. Tas attiecas ne tikai uz mums vien. Uz pirkstiem var saskaitīt elites pārus, kas kopā spēlē vairāk par vienu olimpisko ciklu."

2012. gada olimpiskajās spēlēs Jānis Šmediņš un Mārtiņš Pļaviņš izcīnīja bronzas medaļas, taču pēc tam viņu ceļi šķīrās. 2013. gadā Jānis Šmēdiņš sāka spēlēt kopā ar Aleksandru Samoilovu, sezonu viņi noslēdza kā pasaules ranga labākais duets. Šogad mūsu sportisti turpina kopdarbu, un 23. jūnijā Šmēdiņš/Samoilovs atkal sasniedza 1. vietu pasaules rangā.

Šobrīd mums ir divi labi vīriešu dueti, tomēr par Latvijas sievietēm to nevar teikt. Inese Jursone un Inguna Minusa savulaik uzvarēja Eiropas čempionātā (2009), bet tagad Minusa jau beigusi spēlēt un ir problēmas ar pēctecību. "Potenciāli ļoti laba ir jūrmalniece Tīna Graudiņa, kurai patlaban ir 16 gadi. Vajadzētu tikai vēl piemeklēt pārinieci, un tad pēc gadiem četriem varētu mēģināt tikt elitē," prāto Samoilovs. "Sieviešu pludmales volejbols olimpiskajās spēlēs vispār ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Ne velti Monako princis Alberts pirms olimpiādes teica, ka nevarot vien sagaidīt sākumu, lai varētu skatīties sieviešu pludmales volejbolu."

Izmantotie resursi:
Žurnāls FHM


, 2014-06-30 17:19, pirms 10 gadiem
Lai veicas!
, 2014-06-30 17:51, pirms 10 gadiem
, 2014-06-30 18:20, pirms 10 gadiem
"Sarunāsim uzreiz - kas kļūdīsies, lai aizbāž sev muti ar saviem garajiem, cirtainajiem matiem!"
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.