Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Horvātu futbolists Perišičs cienīgi debitē pludmales volejbolā ar zaudējumu brazīliešiem

Horvātu futbolists Perišičs cienīgi debitē pludmales volejbolā ar zaudējumu brazīliešiem
Ivans Perišičs un Alvaru Filju
Foto: FIVB

Šorīt Horvātijas pilsētā Porečā aizvadītas no vakardienas pārceltās spēles Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posmā pludmales volejbolā. Savu debiju augstākajā līmenī piedzīvoja arī Horvātijas izlases futbolists Ivans Perišičs, kurš, spēlējot kopā ar Nikšu Dell'Orko, zaudēja brazīliešiem Alvaru Filju un Saimonam - 0-2 (10:21, 10:21).

Horvātijas izlases futbolista Ivana Perišiča debija uzreiz augstākajā pludmales volejbola līmenī bija paredzēta vakar vēlu vakarā, bet lietusgāžu dēļ tā tika pārcelta uz šodienu. Milānas "Inter" futbolista pārinieks Porečas piecu zvaigžņu turnīrā ir Nikšs Dell'Orko, bet pirmie pretinieki - spēcīgie brazīlieši Alvaru Filju un Saimons. Jau pirms turnīra Perišičs atzina, ka viņa mērķis ir popularizēt pludmales volejbolu Horvātijā un pievērst tam lielāku uzmanību.

Šajā mačā brazīlieši uzreiz izvirzījās vadībā ar 4:0, bet pašu paviršības deva divus punktus horvātiem. Sākumā vairāk tika servēts uz Dell'Orko, bet pēc tam jau tika servēts uz Perišiču. Horvātu futbolists diži ārā nekrita, bet bija problēmas ar pirmās piespēles kvalitatīvu atdošanu. Vienā brīdī pēc Dell'Orko bloka rezultāta starpība saruka līdz diviem punktiem, bet turpinājumā Brazīlijas duets iespēlējās, krājot punktu pēc punkta.

Horvāti spēlēja maksimāli vienkārši, kas ļāva pretiniekiem viegli atspēlēties aizsardzībā. Pārsvarā tieši Dell'Orko atzīmējās ar punktu guvumiem, bet arī Perišičam izdevās atzīmēties ar pāris rezultatīviem uzbrukumiem. Brazīliešu kļūdas ļāva horvātiem pirmajā setā sasniegt vismaz 10 punktu atzīmi, tam noslēdzoties ar rezultātu 21:10.

Otrā seta ievadā rezultāts vēl bija tīri cienīgs 4:2, bet tad brazīlieši veica izrāvienu, palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem. Horvātiem bija grūti izsekot pretinieku darbībām, kā rezultātā tikpat kā nebija spēles blokā un arī Perišičs nespēja atspēlēt bumbas aizsardzībā. Rezultāta starpība uz brīdi sadila līdz četriem punktiem, bet tas bija vairāk uz pretinieku atslābuma rēķina vai horvātu veiksmes. Pāris epizodēs Perišičs centās nospēlēt aizsardzībā arī ar kājām, cenšoties parādīt savus futbolista talantus, bet centieni nenesa vēlamo rezultātu.

Kopumā gan jāsaka, ka Perišičs un Dell'Orko nebūt neizskatījās sliktāk kā vakardienas Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa pretinieki, kas liek domāt, ka Horvātijas duetu cīņa varētu būt daudz skatāmāka. Šajā mačā gan Perišičam un Dell'Orko likumsakarīgs zaudējums ar rezultātu 0-2 (10:21, 10:21).

Pēc spēles Alvaru Filju atzinīgi novērtēja Perišiča centienus popularizēt pludmales volejbolu un paveikto futbolista karjerā. Īso interviju viņš noslēdza: "Brazīlijā visi sapņo kļūt par futbolistiem un šodien viņš (Perišičs) vēlas kļūt par pludmales volejbolistu. Tas ir lieliski!"

Horvāti atzinīgi nospēlēja arī pret amerikāņiem Bruneru un Patersonu (0-2 (11:21, 16:21)), bet piektdien mērosies spēkiem pret viņu tautiešiem Gibu un Krebu.

Ja paskatās kopumā uz Horvātijas duetu sniegumu pirmajās spēlēs kā vīru, tā dāmu konkurencē, tad redzams, ka līdz šāda līmeņa turnīriem horvātiem vēl ir kur augt. Labākais rezultāts setā ir 18:21, bet pārsvarā ir labi, ja gūto punktu skaits pārsniedz 10 punktus (mazākais 6 punkti setā dāmu turnīrā). Kā arī pēc savas spēles atzīmēja latvieši, horvātiem ir potenciāls sasniegt pasaules augstāko līmeni un to arī jānovēlē.

.

, 2017-06-29 11:07, pirms 7 gadiem
Uvažuha!
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.