Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Noskaidroti visi ERGO OPEN 2016 1. posma pamatturnīra dalībnieki

Noskaidroti visi ERGO OPEN 2016 1. posma pamatturnīra dalībnieki
Foto: Facebook, Pludmales.volejbols.lv

Kvalifikācijas turnīra cīņās Jūrmalas Pludmales centrā Majoros tika noskaidroti pēdējie četri ERGO OPEN 2016 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmā posma pamatturnīra dueti.

Sestdien un svētdien nupat atklātajā Jūrmalas Pludmales centrā Majoros tiks noskaidroti ERGO OPEN 2016 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā pirmā posma laureāti. Šosezon ERGO OPEN 2016 čempionāts ietvers sešus posmus vīriešiem un četrus sievietēm, kuri notiks ne tikai Jūrmalā, bet arī Rīgā, Saulkrastos un Alūksnē.

Pirmajam posmam Majoros pieteikušies 28 vīriešu un 16 sieviešu dueti. Sievietēm pamatsacensības notiks četrās grupās pa četriem pāriem, bet vīriešiem – astoņās grupās pa trim dalībniekiem. Tāpēc šodien bija jānoskaidro, kuri četri dueti pievienosies pamatturnīrā jau iekļautajiem pāriem.

Kā pirmie kāroto ceļazīmi sestdienas sacensībām ieguva viesi no Lietuvas Edvīns Vaškelis un Mats Navicks, kas neatstāja cerības kvalifikācijā ar otro numuru izsētajiem Ģirtam Zīlem un Kasparam Breģim, uzvarot ar 2:0 (21:11, 21:11) un pievienojoties H grupā Arnim Tuntem un Klāvam Zaļkalnam, kā arī Dāvim Nātriņam un Gintam Antomam. Drīz viņiem sekoja arī kvalifikācijā ar pirmo numuru izliktie Mihails Samoilovs un Aleksandrs Nasonovs, kas divos setos ar 2:0 (21:14, 21:15) apspēlēja Ati Dandenu un Jāni Gabranovu un E grupā pretī saņēma Latvijas čempionus zāles volejbolā un Londonas olimpisko spēļu dalībnieku pludmales volejbolā Ruslanu Sorokinu ar Ingaru Ivanovu, kā arī Ventu Graudiņu ar Arni Reliņu.

Pārējie pamatturnīra dalībnieki noskaidrojās trīs setu cīņās. Sorokina un Ivanova klubabiedri Aleks Kuļeševics un Oļegs Holodņuks ar 2:1 (21:19, 17:21, 16:14) izrādījās kripatiņu pārāki par Mārtiņu Kramu un Sergeju Karpuņinu, pretiniekos grupā saņemot lietuviešus Arnu Rumševiču un Pauļu Matuli un Arti Danieku ar Rihardu Vilmani. Visbeidzot Igaunijas duetu skaitu pamatturnīrā dubultoja Markus Ūskari un Stefans Kaibalds, kas vēl vienā intriģējošā galotnē ar 2:1 (11:21, 24:22, 16:14) pārspēja Brāļus Jāni un Gati Baložus. Ciemiņus no Igaunijas G grupā eksaminēs Kaspars Salmiņš ar Raimondu Vilmani un Māris Orups ar Uldi Baranovu.

Sestdien pamatturnīrā spēlēs arī tikai šorīt no Maskavas ieradušies 2015. gada Latvijas čempioni Edgars Točs un Rihards Finsters. Pēc veselības likstu uzvarēšanas ierindā būs arī Aleksandrs Solovejs, kas spēlēs kopā ar Tomu Šmēdiņu.

Čempionāta ģenerālsponsors jau ceturto gadu ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO, un ERGO OPEN 2016 sacensības būs arī gatavošanās Rio olimpiskajām spēlēm, jo vismaz vienā posmā – Latvijas čempionāta finālā no 22. līdz 24. jūlijam dalību apsolījis Latvijas spēcīgākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, skatītājiem un līdzjutējiem ieeja ERGO OPEN 2016 Latvijas čempionāta pludmales volejbolā turnīros ir bez maksas.

https://www.facebook.com/pludmales.volejbols.lv


Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.