Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"King of the Beach" šoreiz bez Andra Krūmiņa

"King of the Beach" šoreiz bez Andra Krūmiņa
Andris Krūmiņš
Foto: Renārs Buivids

Latvijas pludmales volejbolists Andris Krūmiņš noteikti 1. augustā būtu Jūrmalā, lai cīnītos par "King of the Beach" titulu, taču pirmā šāda turnīra vicečempions šajā laikā kopā ar Latvijas U-19 izlases volejbolistiem būs pasaules čempionātā Portugālē. Līdz ar to par Krūmiņa šīs vasaras nozīmīgāko titulu tā arī paliks triumfs Saulkrastu kokteilī kopā ar Tomu Šmēdiņu.

Pēdējā pusgada laikā Andris Krūmiņš arvien nopietnāk pievērsies pludmales volejbola trenera arodam, strādājot kā ar iesācējiem pludmales sporta centrā "Brazīlija", tā arī ar jaunatnes izlasēm. "Protams, vasarā Brazīlijas pludmales volejbola akadēmijā ir mazāk audzēkņu grupu, jo vairums pilnveido savu meistarību daudzajos brīvdabas laukumos. Ja pašreiz no astoņām grupām trenējas piecas, tad septembrī atgriezīsimies "Brazīlijā" jau ar daudz lielāku trenēties gribētāju skaitu. Šajā darbā biju mazāk aizņemts, tādēļ pieņēmu Latvijas Volejbola federācijas piedāvājumu kļūt par U-19 izlases treneri konsultantu," par aktualitātēm savā dzīvē sarunā ar žurnālu "Sports" stāsta Andris Krūmiņš. "Jau pusotru mēnesi ar vairākiem pārtraukumiem darbojos ar jauniešiem Dubultu pludmalē. Līdz ar to darbadiena veidojas 12, dažreiz pat 13 stundu gara. Iet jautri," atzīst Krūmiņš, kurš volejbola sabiedrībā pazīstams kā Krūms.

"Haralds Regža un Armands Āboliņš nesenajā Eiropas U-20 čempionātā ieņēma dalītu 13. vietu, tādēļ ir cerības uz augstām vietām vienaudžu konkurencē. Iespējams, ka šis pāris pat varētu pretendēt uz vietu labāko sešniekā, taču, ņemot vērā viņu priekšteču vājos rezultātus pirms gada, Regžam/Āboliņam startu Portugālē nāksies sākt ar kvalifikācijas turnīru," ar cerībām uz gaidāmo U-19 čempionātu skatās Krūmiņš.

Pēc uzvaras "Saulkrastu kokteilī" septiņkārtējais Latvijas čempions šajā nedēļas nogalē nolēmis izmēģināt spēkus arī "Zelta OPEN" trešajā posmā. "Ģimene man vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, tad nāk darbs tā dažādajās izpausmēs, bet tikai pēc tam spēlētāja karjera. Pirms sezonas pirmā "Zelta Open" turnīra saņēmu daudz zvanus ar piedāvājumu spēlēt, jo man bija daudz reitinga punktu, kas nodrošinātu automātisku vietu pamatturnīrā. Visiem atteicu, bet pašreiz esmu mainījis domas. Līdz ar to piedalīšos "Zelta Open" trešajā posmā, spēlējot kopā ar draugu Klāvu Zaļkalnu, kurš vairs neplāno startēt kopā ar Jāni Rudzīti. Grūti prognozēt mūsu panākumus, jo tomēr abi esam augumā mazi aizsargi. Taču skaidrs, ka ar mums, vecajiem bukiem, nāksies rēķināties. Pēc tam gan brauciens uz Portugāli, tādēļ tālākus plānus kā spēlētājs nemaz nekaļu.
Prioritāte ir trenera darbs, tādēļ arī nepiedalīšos "King of the Beach", kura formāts man ļoti patīk. Komandas biedru maiņa man nesagādā nekādas problēmas.

"King of the Beach" turnīrs šogad notiks 1. augustā Jūrmalā, Dubultu pludmalē. Par individuālo karaļa titulu cīnīsies Aleksandrs Samoilovs, Artis Caics, Jānis Šmēdiņš, Kristiāns Marnics, Mārtiņš Pļaviņš, Ruslans Sorokins, Toms Šmēdiņš un Toms Vanags. Pirms gada pirmajā "King of the Beach" turnīrā triumfēja Toms Šmēdiņš, apsteidzot tieši Krūmiņu. Labāko kvartetā iekļuva arī Sorokins un Jānis Grīnbergs, kurš tāpat kā Krūmiņš šovasar vairs aktīvi nepiedalās turnīros. Grīnbergs pārī ar igauni Karelu Kaisu spēlēja "Saulkrastu kokteilī", taču labāko pulkā neiekļuva.

Izmantotie resursi:
Lasiet jaunajā numurā | Sporto.lv


, 2010-07-22 13:16, pirms 14 gadiem
Man jau šķiet, ka Andris nemaz nebija ieklauts dalibieku sastava!!!
Un nebija izlikts uz balsosanas linijas....
, 2010-07-22 13:16, pirms 14 gadiem
Labi, ka treneris jaunajiem izlasei parādījies - jācer, ka tas nav īslaicīgs pasākums. Šai sezonai tas, protams, ir sen par vēlu, taču ja turpinās ar jauniešiem strādāt arī ziemā vai vismaz sāks agrā pavasarī, tad uz nākamajiem Uxx čempionātiem varētu uz kaut ko cerēt. Pavisam skaisti būtu, ja varētu kaut kur publiski jaunatnes programmu ieraudzīt - plānojam iesaistīt tik kandidātus, sākt atlasi tādos datumos, atlases noteikumi būs šādi, uzdevums tuvākajos 3 gados tikt Uxx sacensībās sešiniekā 3 reizes.

Lai nav tā kā šogad, kad 21.05 tiek publicēta ziņa,
"Šī gada 2.jūnijā pludmales sporta centrā “Brazīlija” plkst. 10:00 notiks U-18 un U-19 izlases kandidātu vispārējās fiziskās sagatavotības testi. Pamatojoties uz vispārējās fiziskās sagatavotības testu rezultātiem, tiks atlasīti labākie sportisti katrā vecuma grupā (U-18 un U-19) un tālāk organizēts darbs ar izlases kandidātiem treneru vadībā pēc iepriekš sagatavota plāna."
Jūnija sākumā organizēt fiziskās sagatavotības testus šīs sezonas izlases atlasei - nav tā kā par vēlu?
Vai to iepriekš sagatavoto plānu kāds ir redzējis?

Lai nu izdodas jaunajam jauniešu trenerim un neapsīkst vēlme trenēt jaunos!!!
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.