Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē vāciešiem un Irānā paliek 17. vietā

Finsters/Solovejs zaudē vāciešiem un Irānā paliek 17. vietā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu posmu Kišas salā Irānā noslēguši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Latvieši izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 0-2 atzina vāciešu Aleksandra Valkenhorsta un Svena Vintera pārākumu.

Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs turnīru iesāka ar uzvaru un zaudējumu, kas ļāva izcīnīt otro vietu grupā un iekļūt izslēgšanas spēlēs. To pirmajā kārtā Latvijas duetam pretī stājās Aleksandrs Valkenhorsts un Svens Vinters no Vācijas. Abi dueti aizvadīja varenu pirmo setu, kurš pamatīgi ieilga. Galu galā ar 30:28 pārāki bija Vācijas pludmales volejbolisti.

Arī otro setu labāk sāka Vācijas duets, izvirzoties vadībā ar 5:1. Latvieši nepadevās un sadeldēja deficītu līdz minimumam. Nonākt vadībā gan neizdevās, jo pretinieki uzreiz atjaunoja trīs punktu pārsvaru (8:5). Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem, Finsteram un Solovejam gūstot nākamos trīs punktus un atjaunojot līdzsvaru uz tablo (8:8). Vācieši atkal atbildi parādā nepalika, atjaunojot trīs punktu pārsvaru, bet tehniskajā pārtraukumā viņiem tikai minimāla vadība (11:10).

Pēc pārtraukuma vācieši vēl kādu brīdi saglabāja vadību, bet tad Finsters un Solovejs panāca 14:13 savā labā. Nestabilā spēle turpināja iegāzt, kas tieši izpaudās seta galotnē. No neizšķirta atkal mīnuss divi, ko galotnē vairs neizdevās atspēlēt, Finsteram un Solovejam noslēdzot šo turnīru ar zaudējumu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā - 0-2 (28:30, 18:21).

Līdz ar to šis Latvijas duets turnīrā ierindojās 17. vietā, bet cīņu par vietu labāko astotniekā rīt turpinās Haralds Regža/Kristaps Šmits un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.


Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.