Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Smirnovs/Potašovs grupu turnīru noslēdz ar uzvaru, Briņķe/Pastare - ar zaudējumu

Smirnovs/Potašovs grupu turnīru noslēdz ar uzvaru, Briņķe/Pastare - ar zaudējumu
Vlads Smirnovs uzbrukumā
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Vlads Smirnovs un Edgars Potašovs šodien pasaules U-19 čempionātā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, vakarā divos setos pārspējot brazīliešus Vanderleju/Renato 2-0 (21:14, 21:17), bet rīta spēlē piekāpjoties šveiciešiem Zandbergenam/ Metralam. Pēcpusdienā savu trešo apakšgrupas spēli aizvadīja Anete Briņķe un Alise Pastare, arī pirmo reizi atzīstot pretinieču pārākumu. Latvietes divos setos piekāpās ar ceturto numuru izliktajam Vācijas duetam Šnaiderei/Šraiberei.

Jau ziņots, ka Latvijas duets, kas turnīrā izlikti ar desmito numuru, vakar triju setu cīņā ar 2-1 (16:21, 21:17 un 15:8) pārspēja Nigērijas pāri Ibrahimu un Abdulu Nāseru (23.).

Šodien diemžēl veiksmīgi turpināt neizdevās. Smirnova un Potašova pretinieki bija šveicieši Zandbergens/Metrals, kuri izlikti vien ar 26.numuru, taču pirmajā mačā bija pieveikuši grupas favorītus Vanderleju un Renato (7.) no Brazīlijas. Mūsējie iesāka veiksmīgi, uzvarot pirmo setu ar 21:16, taču nākamajā setā bija spiesti ar identisku rezultātu zaudēt. Diemžēl arī izšķirošajā setā mūsējie nespēja nodemonstrēt savu labāko sniegumu un, zaudējot ar 11:15, visā spēlē piekāpās ar 1-2.

G apakšgrupas izšķirošajā spēlē mūsējie tikās ar brazīliešiem Vanderleju/Renato, kas, tāpat kā Latvijas pāris, divos mačos tikuši pie viena panākuma. Divu setu cīņā pārāki izrādījās Smirnovs/Potašovs, kuri 33 minūšu ilgā mačā uzvarēja ar 2-0 (21:14, 21:17).

Trešo apakšgrupas spēli aizvadīja mūsu meitenes Anete Briņķe un Alise Pastare (izliktas ar 13.numuru), kuras pirmajās divās spēlēs izcīnīja uzvaras. Trešajā cīņā pretiniekos bija ar ceturto numuru izliktās vācietes Šnaidere un Šraibere, un Latvijas duets diemžēl piekāpās divu setu cīņā ar 0-2 (19:21, 17:21).

D apakšgrupā latvietes līdz ar šo zaudējumu ierindojās otrajā vietā, bet savas pretinieces izslēgšanas spēlēs noskaidros vēlāk.


Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā. 18. maijā plkst. 12.00 izslēgšanas spēļu pirmā kārta.
Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova Madridē sāk ar uzvaru pār polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra pirmajā mačā apspēlēja (21:19, 21:18) polietes Martu Lodeju/Jūliju Kelaku (#8).
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.