Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Šmēdiņš un Caics triumfē Saulkrastos

Šmēdiņš un Caics triumfē Saulkrastos
Artis Caics un Toms Šmēdiņš
Foto: Renārs Buivids

Tradicionālā "Saulkrastu kokteiļa" ietvaros notikušā pludmales volejbola turnīra "Knauf Baltic Open" finālā sestdien Saulkrastu "Koklītēs" starmešu gaismās Toms Šmēdiņš/Artis Caics divos setos pārliecinoši uzveica Ingaru Ivanovu/Artūru Kiseļevu, saņemot iespaidīgu daļu no 1500 eiro lielā balvu fonda. Trešo vietu izcīnīja Armands Āboliņš/Haralds Regža.

"Saulkrastu kokteilis" šogad pulcējas visus spēcīgākos duetus, izņemot Mārtiņu Pļaviņu/Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu/Ruslanu Sorokinu, kuri šajā nedēļā startēja Šveicē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas "Grand Slam" kategorijas turnīrā.

2010. gadā Saulkrastu smiltīs triumfēja Toms Šmēdiņš/Andris Krūmiņš. Arī šogad Šmēdiņš bija nepārspējams. Duetā ar savu tradicionālo pārinieku Caicu šajā turnīrā tika izcīnītas vienīgi uzvaras. Šmēdiņš/Caics pusfinālā divos setos pārspēja Krūmiņu un Tomu Vanagu, bet otrajā pusfinālā pārāki bija Ivanovs/Kiseļevs, kuri pēc zaudējuma trešajā kārtā nākamajiem čempioniem bija nonākuši zaudētāju zarā. Mačā par vietu finālā Ivanovs/Kiseļevs divos setos uzveica Āboliņu/Regžu.

Spēles par pirmo un trešo vieta notika jau gluži citā pasaulē – vēlā vakarā starmešu gaismās. Ne visi duetiem un spēlētājiem izdevās tieši šādos apstākļos parādīt labāko sniegumu. Iespējams, tieši tādēļ Šmēdiņam un Caicam negaidīti pārliecinoši izdevās pārspēt Ivanovu/Kiseļevu – 2:0 (21:8, 21:13). Bet pirms tam spēlē par trešo vietu Āboliņš/Regža bija pārāki par Krūmiņu/Vanagu – 2:0 (22:20, 21:11).

"Saulkrastu kokteilis" jau no tālā 1995. gada ir īpašs ar to, ka daļu no iespaidīgā balvu fonda saņem tieši tie pludmales volejbolisti, kuri var savu meistarību apliecināt gan saules staros, gan starmešu gaismās. Turnīra vēsturē pa sešām reizēm Saulkrastos uzvarējuši Andris Krūmiņš un Jānis Grīnbergs, bet Tomam Šmēdiņam šī bija trešā trofeja. 2006. gadā Toms uzvarēja kopā ar brāli Jāni Šmēdiņu, bet pirms gada duetā ar Krūmiņu.

Šmēdiņam un Caicam gadu būs iespēja atspirdzinošo dzērienu veidošanai izmantot ceļojošo trofeju - mākslinieka Armanda Jēkabsona metālā kalto kokteiļglāzi. Jau uzreiz pēc triumfa finālā uzvarētāji kopīgi ar draugiem nobaudīja ceptuves "Bemberi" sagādāto milzīgo - 80 centimetru diametrā – picu. Pasākuma ilggadējais organizators Andris Vanags ne velti atgādināja, ka "Saulkrastu kokteilī" viss ir iespaidīgs – ne tikai balvu fonds, bet arī trofeja un pat pica.

Tradicionālajā servju konkursā galveno balvu – "Karlo Motors" nodrošināto nedēļu ilgu iespēju lietot jaunāko "Škoda Octavia" – izcīnīja volejbola treneris un spēlētājs Aldis Jaundžeikars.

Paralēli "Koklīšu" autostāvvietā notikušajā Baltijā lielākajā jauktās grupas ielu basketbola komandu turnīrā "Tallink Baltic Open Mix" pirmo vietu izcīnīja Lietuvas pārstāvji "Orange Virus", kuras līderis bija Lietuvas Nacionālās Basketbola līgas (NKL) čempionvienības "Pieno Žvaigždes" viens no uzbrukuma balstiem Darjus Griškens. Sastāvā bija arī bijusī profesionālā basketboliste Rima Dauniene, kura pašreiz strādā par Lietuvas jauniešu izlašu un sporta skolas treneri. "Tallink Baltic Open Mix" čempionu rindās spēlēja arī Tomass Taučjus un Mants Vazņonis.

"Tallink Hotels Riga" dāvanu kartes par izcīnīto otro un trešo vietu saņēma attiecīgi "Hihihi" (Mikus Tīss, Mārtiņš Tīss, Edgars Nagla, Linda Kravale) un "Sport 2000" (Alise Piterniece, Elīna Piterniece, Edijs Kaņepājs, Kārlis Zīlītis). Igaunijas strītbolisti "Reval" piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā no nākamajiem čempioniem lietuviešiem.

"Saulkrastu kokteiļa" pludmales volejbola visi čempioni:

GadsPludmales volejbolisti
1995.Uģis Krastiņš/Aivis Eida
1996.Andris Krūmiņš/Ilgvars Ozoliņš
1997.Ringolds Štāls/Andris Treijs
1997.Jānis Grīnbergs/Juris Gendelis
1998.Jānis Grīnbergs/Tarass Tabačuks
1999.Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2000.Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2001.Henriks Čivass/Tads Donela (Lietuva)
2002.Klāvs Zaļkalns/Edgars Sebežs
2003.Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2004.Jānis Grīnbergs/Armīns Vensbergs
2005.Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2006.Toms Šmēdiņš/Jānis Šmēdiņš
2007.Jānis Grīnbergs/Austris Štāls
2008.Jānis Šmēdiņš/Kristiāns Marnics
2010.Toms Šmēdiņš/Andris Krūmiņš
2011.Toms Šmēdiņš/Artis Caics

Informāciju sagatavoja
“Saulkrastu kokteiļa” preses sekretārs Renārs Buivids


, 2011-07-10 11:48, pirms 13 gadiem
njaa...laikam 1500 eiro ir nenormali liela summa un autors to pielidzina 150 000 eiro,ja jau var uzrakstit ka Caics / Šmēdiņš saņēma IESPAIDĪGU daļu no 1500 eiro lielā balvu fonda
, 2011-07-10 11:52, pirms 13 gadiem
cobe rakstīja: njaa...laikam 1500 eiro ir nenormali liela summa un autors to pielidzina 150 000 eiro,ja jau var uzrakstit ka Caics / Šmēdiņš saņēma IESPAIDĪGU daļu no 1500 eiro lielā balvu fonda
Daļa tiešām ir iespaidīga, jo balvu fonds proporcionāli tiek sadalīts tikai uz sešiem pāriem.
, 2011-07-10 12:25, pirms 13 gadiem
"Andris Vanags ne velti atgādināja, ka "Saulkrastu kokteilī" viss ir iespaidīgs – ne tikai balvu fonds...."

Labi,lai ir tie 1500 eur,visiem grūti šodien,bet nevajag jau tā "mest acīs" ,ka tas ir kaut kas iespaidīgs.Beigās no tā izsmiekls tik sanāk
, 2011-07-10 15:22, pirms 13 gadiem
Kapēc 1997. gadā uzreiz pamanijušies uzvarēt 2. pāri?
, 2011-07-10 19:38, pirms 13 gadiem
chirkijs rakstīja: Kapēc 1997. gadā uzreiz pamanijušies uzvarēt 2. pāri?
Jā! Togad notika 2 turnīri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-11 16:32, pirms 13 gadiem
Kad gaidāmas bildes no pasākuma??
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.