Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka Lucernā sāk ar spāniešu apspēlēšanu

Graudiņa/Kravčenoka Lucernā sāk ar spāniešu apspēlēšanu
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Foto: worldtour.2018.fivb.com

Šveices pilsētā Lucernā sācies Pasaules tūres triju zvaigžņu posms pludmales volejbolā. Pērnā gada Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šodien pirmajā mačā pārspēja spānietes Angelu Lobato-Erero un Amarantu Fernandesu-Navaro (2-0), kvalificējoties cīņai par pirmo vietu grupā.

Latvijas dāmas Lucernā tika izliktas ar 11. numuru un nokļuva F grupā. Šodien tur lietains laiks, termometrs rādīja +12. Centrālā korta skatītājiem ir iespēja paslēpties no lietus, jo sarūpēts jumts.

Pirmajā mačā Graudiņai un Kravčenokai pretī stājās spānietes Angela Lobato-Erero un Amaranta Fernandesa-Navaro (#22), kurām ir attiecīgi 26 un 34 gadi. Pirmo punktu guva pieredzējušākās pretinieces, atbildi sniedza Kravčenoka (1:1). Graudiņa netrāpīja savu sitienu, un tablo jau rādīja 2:4. Graudiņa neuzņēma servi, jo pēc saskares ar trosi bumba mainīja lidojuma virzienu - 3:6. Vairākas labas epizodes mūsējām un atkal neizšķirts (7:7), bet tad spāniete iesita tīklā, ļaujot Latvijas sportistēm pārņemt vadību - 8:7. Pretiniecēm vēl vairākas neveiksmes - 11:7. Graudiņa ātrā skrējienā panāca bumbu un efektīgi to ievirzīja spāniešu laukuma tālajā stūrī (12:8). Kravčenokai nesanāca uzbrukuma sitiens - 13:11. Pēc tam jūrmalniece trāpīja, bet spāniete ne - 15:11, savukāt daugavpiliete jau panāca 18:14. Pirmā seta pēdējā izspēlē spāniete sita autā - 21:17.

Otrā seta sākumā notika līdzvērtīga spēkošanās, bet Kravčenoka ar eisu sasniedza divu punktu pārsvaru - 7:5. Pēc tam Kravčenoka neuzņēma servi, jo pēc saskares ar trosi bumba mainīja lidojuma virzienu - 8:8. Graudiņai neveiksme uzņemšanā un jau 9:10. Daugavpilietes uzbrukuma sitiens atjaunoja divu punktu pārsvaru (14:12), un spānietes pieprasīja pārtraukumu apspriedei. Graudiņas bloks - 16:13, spānietes atbildēja, bet Kravčenoka atjaunoja trīs punktu pārsvaru (18:15). Jūrmalniece filigrāni ievirzīja spāniešu laukuma tuvajā stūrī - 19:16. Pēdējo punktu pielika Graudiņa, apspēlējot garāko spānieti ar saīsināto sitienu - 21:18.

Cīņā par pirmo vietu F grupā rīt būs jāspēkojas ar pieredzējušajām ukrainietēm Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Ščipkovu (#6).

Graudiņa un Kravčenoka nebija kopā spēlējušas kopš 14. janvāra, kad Čehijā izcīnīja "European Masters" sudrabu. Pēc tam jūrmalniece devās atpakaļ uz Dienvidkalifornijas Universitāti un USC komandas sastāvā debitēja NCAA čempionātā, savukārt daugavpiliete tikmēr trenējās Ēģiptē un Latvijā.

Lucernas vīriešu sacensībās Latviju pārstāv Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs - pagājušajā nedēļā piedalījās Turcijas triju zvaigžņu posmā Mersinā un izcīnīja piekto vietu, kas šī duetam ir līdz šim lielākais panākums. Plkst. 14.20 pirmā spēle pret lietuviešiem.

Latvijas pludmales volejbolistes Marta Ozoliņa un Agnese Caica rīt startēs Bangkokas vienas zvaigznes posmā Taizemē. Pasaules tūrē šorīt debitēja jaunizceptās NCAA čempiones, teiksmainās kanādiešu dvīnes Nikola Maknamara un Megana Maknamara, kuras pārspēja vācietes (2-1) un kvalificējās Bangkokas pamatturnīram.

Izmantotie resursi:
worldtour.2018.fivb.com


, 2018-05-10 13:21, pirms 6 gadiem
manuprāt, sākums nav slikts!
, 2018-05-10 13:39, pirms 6 gadiem
ikri rakstīja: manuprāt, sākums nav slikts!
Šajā gadījumā drīzāk jāsaka - ļoti labi
, 2018-05-10 16:47, pirms 6 gadiem
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.