Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pirmais "Pludmale Rīga" OPEN posms noslēdzies

Pirmais "Pludmale Rīga" OPEN posms noslēdzies
Foto: "Pludmale Rīga"

Jau 30. maijā „Pludmale Rīgā” tika atklāta pludmales volejbola sezona, un jau 6. Jūnijā tika dots starts 1.Pludmale Rīga OPEN posmam, kurā iegūtie punkti tiek skaitīti arī kopvērtējumā. Neskatoties uz turnīru Valmierā, kurš norisinājās sestdienā, tika sasniegts jauns apmeklētības rekords – 29 komandas.

šajā turnīrā piedalījās 29 komandas, kuru rindās bija sastopami vairāki Latvijas pludmales volejbola Elites spēlētāji. Pirmkārt jāpiemin Jānis Grīnbergs, kuram gan neizdevās sasniegt kāroto rezultātu (tikai 5-6v), taču finālisti Glāzers/Andrējevs minēja, ka nelabprāt pusfinālā būtu spēlējuši tieši pret Jāņa un Arņa Tuntes duetu (Anna). Otrkārt Jānis Rudzītis (spēlēja pārī ar Ilgvaru Ozoliņu) un Vents Graudiņš, kuri nereti paviesojušies Latvijas pludmales volejbola čempionāta labāko 8 komandu pulkā. Treškārt, jāpiemin duets Glāzers/Andrējevs, kuri cerams arī šādā sastāvā piedalīsies kādā no Latvijas čempionāta posmiem. Ceturtkārt jāpiemin komanda „Leiši” – Agris Leitis un Jānis Leitis brāļi, (Latvijas izlases cēlājs Agris un Latvijas Sieviešu Nacionāla čempionāta čempionvienības treneris Jānis) kuri kādu laiku nebija redzēti spēlējot kopā. Visbeidzot piektkārt jāpiemin, ka dienas beigās skatītāju rindās bija redzams Jānis Šmēdiņš, kurš diemžēl bija priekšlaicīgi izstājies no Nokia Grand Prix Igaunijā (Mārtiņa Pļaviņa savainojuma dēļ) un pludmales volejbola speciālists Aigars Birzulis.

Turnīrs norisinājās 2 kārtās: 1. – grupu turnīrs pēc kura labākās 16 komandas cīnījās par uzvaru turnīrā bet pārējās 13 izspēlēja cīņas par pagraba ķeizara titulu.

Neskatoties uz sīvo konkurenci un leģendārajiem uzvārdiem, uzvaru turnīra finālā ar rezultātu 2:1 (trešajā setā 15:13) uzvarēja jaunība, jeb komanda „D-pils/Talsi” (Matīss Pētersons un Haralds Regža), otrajā vietā atstājot pieredzējušo duetu Glāzers/Andrējevs (Ģirts Glāzers un Sandris Andrējevs). Pēc spēles komentārā, Ģirts atzina, ka tieši fiziskā izturība bijusi noteicošais faktors kapitulēšanai finālā. Trešajā vietā ierindojās komanda „Ādaži” (Vents Graudiņš un Severīns Graudiņš), kuri ne mazāk interesantā triju setu cīņā mazajā finālā pārspēja komandu „Mistiskie”(Mārcis Jirgensons un Mārtiņš Šimkuss).

Par pagraba ķeizariem tika kronēta komanda „Šēferi” (Atis un Alens Šēferi), kuri savā finālā pārspēja komandu „Pīlārs & partneri” (Jānis Jēškevics un Pēteris Plūme).

Nākamais posms norisināsies jau šo svētdien 13. jūnijā.

Informāciju sagatavoja:
Ēriks Lebedoks


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.