Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

Startē karstākais pasākums „Saulkrastu kokteilis”

Startē karstākais pasākums „Saulkrastu kokteilis”
"Koklīšu" saimnieks Juris Poļakovs, 2008.gada čempions Jānis Šmēdiņš un "Saulkrastu kokteiļa" dibinātājs Andris Vanags ar trofeju

Piektdien un sestdien Saulkrastos, aktīvās atpūtas centrā „Koklītes” notiks karstākais un krāšņākais sporta pasākums „Saulkrastu kokteilis”, kura programmā „Barons Baltic Open” pludmales volejbolā ar slavenu Baltijas valstu meistaru līdzdalību un 2000 eiro lielo balvu fondu, kā arī populārākās ielu basketbola tūres „Ghetto Basket” posms. Afterpārtijā pludmales balle ar „PeR” un labākajiem dīdžejiem.

Ar pirmo numuru turnīrā izlikti pašreiz Šveicē Pasaules kausā startējošie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, bet ar otro – Toms Šmēdiņš un Artūrs Kiseļevs. „Barons Baltic Open” organizatori īpašos uzaicinājumus („wild card”) piešķīruši trijiem Saulkrastu turnīru čempioniem. Seškārtējais uzvarētājs Jānis Grīnbergs startēs kopā ar igauni Karelu Kaisu, Austris Štāls laukumā dosies ar brāli Ringoldu Štālu, bet omulīgais lietuvietis Tads Donela spēlēs kopā ar Marjusu Vasiļausku.

„Barons Baltic Open” pludmales volejbola turnīra dalībnieku pulkā vēl ne mazums pazīstamu meistaru. „Koklītēs” spēlēs arī Toms Vanags/Ingars Ivanovs, Jānis Rudzītis/Klāvs Zaļkalns, Lauris Iecelnieks/Kristiāns Marnics, Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš, Artis Caics/Viktors Koržeņevičs, Jānis un Mārtiņš Freidenfeldi, Andris Treijs/Jānis Vāvers.

Piektdienas rītā plkst. 10 cīņu par četrām vietām „Barons Baltic Open” pamatturnīrā uzsāks 18 dueti no Latvijas un Lietuvas, bet pēcpusdienā cīņā dosies spēcīgākie 16 pāri. Sestdien pamatturnīra turpinājums. Fināli par 1. un 3. vietu jau tradicionāli starmešu gaismās, taču pirmo reizi nevis Saulkrastu estrādē, bet gan „Koklītēs”. Finālspēļu sākums plkst. 21.

„Saulkrastu kokteiļa” vēsturē par pirmajiem čempioniem 1995.gadā kļuva Uģis Krastiņš un Aivis Eida, bet turnīru turpinājumā uzvarētāju laurus plūkuši vairums pašreiz slavenāko pludmales volejbolistu – Jānis Grīnbergs, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Andris Krūmiņš, Austris Štāls, Jānis Šmēdiņš, Kristiāns Marnics. 2001. gadā vienīgo reizi „Saulkrastu kokteilī” triumfēja lietuvieši – Henriks Čivass un Tads Donela. Saulkrastos sešas reizes triumfējis Grīnbergs, četras – Krūmiņš.

Tradicionāli pludmales volejbolisti cīnīsies ne tikai par „Barons Baltic Open” naudas balvām, bet arī par milzīgo ceļojošo kausu – mākslinieka Armanda Jēkabsona veidoto metālā kalto kokteiļglāzi. Divus gadus trofeju glabāja 2008. gada čempioni Jānis Šmēdiņš un Kristiāns Marnics.

Vairākus gadus "Saulkrastu kokteiļa" ielu basketbola spēles notika Saulkrastu centrā pie kroga "Krabis", bet pēdējos gados lokālie turnīri notika Saulkrastu estrādē. Pirms gandrīz desmit gadiem Saulkrastu „Mix” grupas turnīrā startēja arī Igaunijas vēsturē vienīgais Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Martins Mīrseps, kurš laukumā devās kopā ar profesionāliem ziemeļu kaimiņu basketbolistiem.

Ne tikai igauņus, bet arī visus citus pārsteidza pašmāju strītbola zvaigznes – toreiz vēl Latvijas izlases līdere Anda Jēkabsone, kā arī Agris Cimdiņš, Ivo Pūce - Renārs Buivids, finālā pārspējot titulētos igauņus. Par „Saulkrastu kokteiļa” ielu basketbola turnīra uzvarētājiem kļuvuši daudzi labi pazīstami Latvijas basketbolisti, piemēram, Linda Eglīte, Uldis Višņevičs, Andris Kivičs.

"Ghetto Basket" Latvijas tūres spēles notiks ne tikai ierastajās vecuma grupās (zēniem - 1995. gadā dzimušie un jaunāki; vīriešiem - 1994. gadā dzimušie un vecāki; sievietes), bet arī īpašajā "veterānu" grupā - 1980. gadā dzimušajiem un vecākiem vīriešiem. Iespējams, šī būs vienīgā iespēja pieredzes bagātajiem ielu basketbolistiem, kuru gaitas šajā sporta veidā aizsākās 1993. gadā "Adidas" strītbolā, noteikt spēcīgāko komandu, sacenšoties ar vienaudžiem.

Komandu pieteikšanās notiek „Ghetto Basket” ierastajā veidā – ar „Streetbasket.lv” mājas lapas starpniecību. Ja vienība tiek pieteikta līdz 9.jūlija vakaram, tad dalības maksa tiek noteikta Ls 1 par spēlētāju, bet piesakoties tieši pirms turnīra sākuma – Ls 1,50 no katra spēlētāja. Reģistrācija no plkst. 11.

Informācija par „Saulkrasta kokteiļa” norises vietu koklites.lv, bet nakšņošana viesnīcā un telšu vietas – minhauzenaunda.lv.

“Saulkrastu kokteiļa” pludmales volejbola turnīri visi čempioni:

1995. Uģis Krastiņš/Aivis Eida
1996. Andris Krūmiņš/Ilgvars Ozoliņš
1997. Ringolds Štāls/Andris Treijs
1997. Jānis Grīnbergs/Juris Gendelis
1998. Jānis Grīnbergs/Tarass Tabačuks
1999. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2000. Jānis Grīnbergs/Andris Krūmiņš
2001. Henriks Čivass/Tads Donela (Lietuva)
2002. Klāvs Zaļkalns/Edgars Sebežs
2003. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2004. Jānis Grīnbergs/Armīns Vensbergs
2005. Andris Krūmiņš/Ruslans Sorokins
2006. Toms Šmēdiņš/Jānis Šmēdiņš
2007. Jānis Grīnbergs/Austris Štāls
2008. Jānis Šmēdiņš/Kristiāns Marnics


Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: volleyballworld.com
3

Samoilova/Graudiņa zaudē ķīnietēm un Brazīlijas elitē iegūst devīto vietu

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā turpinās elites posms "Beach Pro" tūrē. Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova šodien piekāpās ķīnietēm (16:21, 12:21) un ierindojās devītajā vietā.
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
2

Samoilova/Graudiņa apspēlē vācietes un iekļūst elites posma "play-off"

Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā turpinās elites posms "Beach Pro" tūrē. Aizvadot grupas pēdējo maču, Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova šovakar pārspēja vācietes Svenju Milleri un Sinju Tilmani - 16:21, 21:15, 15:10. Nākamā spēle būs 4. maijā plkst. 16.00.
Foto: volejbols.lv

Atlasē Ķeizarmežā sadalītas ceļazīmes uz Eiropas U22 čempionātu Turcijā

Divas dienas Ķeizarmeža pludmales volejbola laukumos norisinājās nacionālā atlase Eiropas U-22 čempionātam gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē, kas neskatoties uz vēsajiem laikapstākļiem, notika ārā, ziņo Latvijas Volejbola federācija.