Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

PK četru zvaigžņu posms Portugāles smiltīs: dāmas sāk iespaidīgi, vīri centīsies neatpalikt

PK četru zvaigžņu posms Portugāles smiltīs: dāmas sāk iespaidīgi, vīri centīsies neatpalikt
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Foto: FIVB

Pludmales volejbola sezona šobrīd pa īstam uzņēmusi apgriezienus. Aizvakar ar dāmu kvalifikācijas sacensībām sākās šīs sezonas astotais FIVB četru zvaigžņu turnīrs. Šonedēļ visi labākie pulcējas Portugāles ziemeļrietumu pilsētā Espinju. Labs starts turnīram padevies mūsu meitenēm Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, bet šodien no viņām neatpalikt centīsies arī Latvijas spēcīgākie vīru dueti.

Jau vēstīts, ka pamatturnīra grupas pirmajā mačā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka vakar pārspēja austrietes Lenu Plesutšnigu un Katarīnu Šitcenheferi (2-0), bet pēc tam pārsteidza ar otro numuru izliktās brazīlietes Fernandu un Barbaru (2-1), uzvarot grupā un sagādājot vienu no lielākajām turnīra sensācijām. Tādējādi mūsu sportistēm nav jācīnās "play-off" pirmajā kārtā, un šodien būs iespēja nedaudz atvilkt elpu, kamēr viņu nākamajām pretiniecēm nāksies aizvadīt vēl vienu cīņu.

Pateicoties diviem panākumiem vakar Tīna un Anastasija jau pārspējušas savu līdz šim labāko rezultātu - izcīnīta vismaz devītā vieta. Šis fakts ļauj ar optimismu vērties gan gaidāmā Eiropas čempionāta, kas jūlija otrajā pusē norisināsies Nīderlandē, virzienā, gan Eiropas U22 čempionāta, kas notiks jūlija beigās tepat Jūrmalā. Lielākie sapņotāji jau aizdomājas par olimpiskajām spēlēm, kurām kvalifikācija sāksies šī gada beigās, un starta pozīcijas mūsu meitenēm būs ļoti labas. Olimpiskais sapnis ir ļoti reāls!

Labā noskaņojumā Portugālē ieradušies arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pagājušajā nedēļā zaudēja tikai divas spēles un tika pie Varšavas četru zvaigžņu turnīra bronzas. Izskatās, ka arī Sašas un Jāņa treniņu programma bijusi pareiza, un top forma tiks sasniegta tieši Eiropas čempionāta laikā. Ja iepriekš abi izskatījās nedaudz smagnēji, tad šobrīd ieslēguši augstākā pārnesumā un domājams, ka būs gatavi cīnīties par godalgām arī Portugālē. Atšķirībā no Polijas smiltīm, Portugālē būs arī labākās ASV komandas, Filu Dalhzauzeru un Niku Lusenu ieskaitot. Viņi noteikti tēmē uz Gštādē notiekošā piecu zvaigžņu turnīra brangā naudas balvu fonda dalīšanu (jaunnedēļ), taču savu tiesu vēlēsies paņemt arī Espinju.

Latvijas vadošais duets turnīru sāks jau plkst. 11.50 pēc Latvijas laika, kad eksaminēs slovēņus Janu Pokeršniku un Neicu Zemļaku, kuri vakar varonīgi pārvarēja kvalifikācijas turnīra barjeru. Slovēnijas duets ar ievērojamiem sasniegumiem šosezon lepoties nevar. Ceturtā vieta divu zvaigžņu PK posmā Singapūrā ir tā spožākais sasniegums šajā sezonā, tāpēc no Latvijas pāra tiek gaidīta tikai un vienīgi uzvara. Cīņas uzvarētājiem mačā par pirmo vietu grupā būs jācīnās ar pāra Gibs/Krabs (ASV) un Rikardo/Guto (Brazīija) veiksminiekiem.

Reabilitēties par nepatīkamo klupienu Polijā (25. vieta) noteikti vēlās Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem arī šīs sezonas galvenais starts būs Eiropas čempionāts pēc pāris nedēļām. Turnīru Portugālē latvieši sāks pret sev labi zināmajiem lietuviešiem Lukas Kazdailis un Arnas Rumševicus, ar kuriem šosezon vēl nav spēlēts, bet iepriekš apspēlēt viņu spējuši arī citi Latvijas pāri, tāpēc arī no Mārtiņa un Edgara pirmajā cīņā tiek gaidīts panākums. Baltijas dueļa uzvarētāji otrajā spēlē cīnīsies ar divu ASV duetu (Haidens/Bruners un Evans/Kolinske) cīņas uzvarētājiem. Latvijas un Lietuvas komandu duelēšanās sākums plānots plkst. 13.30.

Tikmēr PK vienas zvaigznes turnīrā (Porečā, Horvātijā) šodien dalību sāks divi citi Latvijas dueti Toms Šmēdiņš/Haralds Regža un Mihails Samoilovs/Kristaps Šmits. Arī tur vīrus šodien sagaida apakšgrupu cīņas.

Pēdējie un nākamie pludmales volejbola turnīri:

Norises laiksTurnīrs un vietaSam/ŠmēPļa/TočGra/Kra
20. – 24. jūnijsPK 4* (Čehija)9. vieta9. vieta17.vieta
27. jūnijs – 1. jūlijsPK 4* (Polija)3. vieta25. vieta17. vieta
4. – 8. jūlijsPK 4* (Portugāle)
10. – 15. jūlijsPK 5* (Šveice)
17. – 21. jūlijsEČ (Nīderlande)

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-06 11:53, pirms 6 gadiem
kur var redzēt onlainā?
, 2018-07-06 12:00, pirms 6 gadiem
Jānis Celmiņš, kapēc neraksti vietu kur spēles var vērot online ?
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.