Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rīgas pilsētas čempionātā pludmales volejbolā uzvar Āboliņš/Regža un Krastiņa/Jaudzema

Rīgas pilsētas čempionātā pludmales volejbolā uzvar Āboliņš/Regža un Krastiņa/Jaudzema
Haralds Regža un Armands Āboliņš
Foto: beachvolley.lv

Neskatoties uz ne tik patīkamajiem laika apstākļiem, 2. jūnijā°veiksmīgi tika aizvadīts Rīgas pilsētas čempionāts pludmales volejbolā. Par Rīgas pilsētas čempioniem 25 vīru komandu konkurencē kļuva Haralds Regža/Armands Āboliņš, bet desmit dāmu duetu starpā labākās izrādījās Anete Krastiņa un Jana Jaudzema.

Šajā turnīrā, spītējot ne tik vasarīgajiem laika apstākļiem, kopā piedalījās 35 komandas jeb 70 spēlētāji, kā vīriešu tā arī sieviešu konkurencē pulcējot Latvijas čempionāta posma cienīgu sastāvu. Grupu turnīrā tika sadalītas komandas uz visiem astoņiem laukumiem, seši tika atvēlēti vīriešu cīņām un divi - sieviešu turnīram. Attiecīgi arī tika izveidotas divas sieviešu grupas, un sešas vīriešu.

Vīriešu konkurencē labākās 16 komandas kvalificējās divu mīnusu "play-off" raundam, bet pārējās komandas netika sūtītas mājas, bet gan izcīnīja prestižo "pagraba ķeizara" titulu, kuram arī tika sarūpētas balvas. Turpretim dāmām, pirmais posms bija kā iesildīšanās pirms otrās kārtas, jo visas komandas kvalificējās izslēgšanas turnīram, par to gan dalībnieces bija tikai iepriecinātas, jo tieši spēļu prakse ir galvenā vērtība šāda tipa turnīram, piedāvājot dalībniekiem iespējami daudz spēļu.

Dāmām pēc grupu turnīra favorītu statusā iezīmējās – Krastiņa/Jaudzema, uzvarot A grupā, un Ragozina/Liepiņlauksa, tādā veidā nodrošinot sev brīvu pirmo "play-off" turnīra kārtu. Vīriem par grupu uzvarētājiem kļuva Pasaules kausa pieredzi guvušie Āboliņš/Regža, pieredzējušais Vecpiebalgas duets Glāzers/Tunte, kā arī citi Latvijā pazīstami spēlētāji - Graudiņš/Rudzītis, Sakniņš/Benjavs, Zaļkalns/Dauburs kā arī Vilmanis/Salmiņš. Tiesa gan, uzvara grupā deva tikai potenciāli vājāku pretinieku "play-off" pirmajās kārtās.

Cīņa par uzvarām

Dāmas

Sievietēm favorīta statusu apliecināja grupu uzvarētājas – Krastiņa/Jaudzema un Ragozina/Liepiņlauska, kuras nosacīti viegli bez zaudējumiem aizcīnījās līdz fināliem. Finālā pārāks divos setos ar 2:0 bija duets Krastiņa/Jaudzema, izcīnot arī čempionu titulu. Attiecīgi 2. Vieta Ragozina/Liepiņlauska. 3. Vietu izcīnīja duets Mellupe/Tetere, kuras „zaudētāju zarā” nonāca pēc piekāpšanās 2. vietas ieguvējām ar rezultātu 17-21. Un 4. vietu izcīnīja komanda Gončarenko/Paegle.

Vīri

Ja sieviešu turnīrā dažs labs lietpratējs, jau priekšlaicīgi pārliecinoši veltīja uzvaru Krastiņa/Jaudzema duetam, tad vīriem, lai arī favorītu statusu vajadzētu atvēlēt jaunajam un talantīgajam duetam Āboliņš/Regža viennozīmīga pārliecība par to nebija. Kopumā jāsaka ka turnīrā noteikti visas play-off komandas bija spēcīgas. Kaut vai fakti, ka 13-16 vietā palika brāļi Nātriņi, 9-12 vieta Jirgensons/Buivids un grupas uzvarētāji Zaļkalns/Dauburs, kuri arī tika pieskaitīti pie reāliem turnīra uzvaras pretendentiem palika 7-8. vietā. Tāpat ārpus olimpiskā sešinieka palika tāds spēcīgs duets kā Saušs/Egleskalns, viņiem dalīta 7-8 vieta.

Par medaļniekiem

Stabilu sniegumu demonstrēja Āboliņš/Regža līdz fināliem aizspēlējoties nezaudējot ne seta, tiesa gan, pusfinālā viņiem sanāca uzvara bez cīņas, jo sākotnēji veiksmīgi aizvadīto turnīru Raimonds Vilmanis/Kaspars Salmiņš pabeidza bez cīņas, veselības problēmu dēļ, acīmredzot smagais ceļš līdz pusfinālam visas uzvaras izcīnot 3 setu spēlēs, un pieliekot punktu ar smagu uzvaru pār Graudiņš/Rudzītis atstāja savu ietekmi. Iespējams arī šis fakts ietekmēja fināla cīņas. Vēl līdz pusfināliem bez iepriekšminētajiem aizkļuva Sakniņš/Benjavs, kuri attiecīgi vienīgo zaudējumu piedzīvoja pēdējā kārtā pret Regža/Āboliņš un Tunte/Glāzers kuri arī pēc 3 smagām 3 setu cīņām bez zaudējumiem tika pusfinālā. Pusfināla vienīgo spēli ar rezultātu 2:1 uzvarēja Sakniņš/Benjavs iekļūstot finālā, bet Tunte/Glāzers pēc Vilmanis/Salmiņš izstāšanās jau bija, izcīnījuši bronzas godalgas. Finālā vēlreiz ar rezultātu 2:0 uzvaru pār pretinieku izcīnīja Regža/Āboliņš apstiprinot savu spēku vietējās smiltīs un izcīnot ne tikai čempiona titulu, kausu, bet arī pirmās vietas 100 LVL naudas balvu no turnīra organizatoriem.

Par pagrabu

Par pagraba čempioniem tika kronēts duets Salmiņš/Bērziņš, kuri savā mazajā finālā ar 2:0 apspēlēja duetu Holodnjuks/Avdejevs.

Turnīra rezultātus un galīgo vietu sadalījumu un jaunizveidoto reitingu var skatīties šeit: Reitings | Pludmale Rīga
Sekojiet līdzi informācijai mājas lapā, facebook un twitter – twitter.com


Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.