Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Finsters/Solovejs iekļūst pasaules U23 čempionāta pamatturnīrā

Finsters/Solovejs iekļūst pasaules U23 čempionāta pamatturnīrā
Aleksandrs Solovejs
Foto: beachvolley.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs pārvarējuši pasaules U23 čempionāta kvalifikāciju un startēs pamatturnīrā. Tikmēr kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Ilze Liepiņlauska un Sanda Ragozina, tomēr ar to pietika, lai nodrošinātu vietu pamatturnīrā

Ar otro numuru izliktie latvieši pirmajā kvalifikācijas kārtā bija brīvi, bet otrajā ar 2:0 (21:13, 23:21) pārspēja Lihtenšteinas duetu Gāru/fon Deičmanu. Visbeidzot, izšķirošajā – trešajā – kvalifikācijas posmā Finsters/Solovejs 33 minūšu cīņā ar 2:0 (21:16, 21:18) uzvarēja Krievijas sportistus Krasiļņikovu/Bolgovu.

Pasaules čempionāta pamatturnīrā iekļuva arī šveicieši Kisslings/Gersons (6.), austrieši Dresslers/Kandolfs (5.) un norvēģi Solhaugs/Bergeruds (8.). No četriem augstāk izliktajiem duetiem pamatsacensībās iekļuva tikai Latvijas pārstāvji. Tādējādi kļuva skaidrs, ka cīņā par godalgām vīru konkurencē Latviju pārstāvēs divi dueti - pamatturnīrā startēs arī Haralds Regža un Armands Āboliņš.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Liepiņlauska/Ragozina 34 minūšu ilgā cīņā pārspēja horvātietes Radanoviču/Samadanu ar 2:0 (21:19, 21:16), bet otrajā cīņā pamatīgi piekāpās ar otro numuru izliktajām vācietēm Aulenbrokai/Tilmanei – 0:2 (11:21, 9:21). Tā kā uz turnīru neieradās visi pamatsacensībām pieteiktie dueti, tad latvietes pārvarēja kvalifikācijas barjeru kā "laimīgās zaudētājas".

Bez vācietēm pamatturnīrā iekļuva arī ar pirmo numuru izliktās amerikānietes Nortona/Tīgsa, krievietes Dabiža/Djačuka (3.) un kanādietes Vūdinga/Sidera (5.). Latvietes kvalifikācijas turnīrā bija izliktas ar septīto numuru. Čempionāta pamatsacensību dalībnieču vidū jau bija iekļauts cits Latvijas duets – Laine Cielēna un Marta Ozoliņa.

Pamatturnīrs

Pasaules U23 čempionāta pamatturnīrs sāksies 6.jūnijā. Gan ceturtdien, gan piektdien paredzētas apakšgrupu cīņas. Dāmu konkurencē Cielēna/Ozoliņa izliktas ar 18.numuru un startēs B apakšgrupā ar brazīlietēm Eduardu/Tei (2.) un Venecuēlas sportistēm Nori/Vali (15.). Liepiņlauska/Ragozina (26.) spēlēs G grupā ar nīderlandietēm Brākmanu/Sinnemu (7.), spānietēm Sorju/Brunu (10.) un amerikānietēm Nortonu/Tīgsu (23.).

Vīru konkurencē tikmēr ar 30.numuru izliktie Finsters un Solovejs cīnīsies C grupā ar brazīliešiem Felipi/Gaudī (3.), kanādiešiem Hoiju/Sidžviku (14.) un serbiem Surlu/Klasniču (19.). Tikmēr Regža/Āboliņš (4.) spēlēs D grupā, kur viņu pretinieki būs venecuēlieši El Čino/Džerijs (13.), baltkrievi Dedkovs/Sinhajevskis (20.) un krievi Krasiļņikovs/Bolgovs (29.).

Izmantotais avots:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...


, 2013-06-06 00:18, pirms 11 gadiem
Dāmām B grupā tikai 3 komandas?
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā. 18. maijā plkst. 12.00 izslēgšanas spēļu pirmā kārta.
Deniela Konstantinova un Līva Ēbere. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova Madridē sāk ar uzvaru pār polietēm

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) pamatturnīra pirmajā mačā apspēlēja (21:19, 21:18) polietes Martu Lodeju/Jūliju Kelaku (#8).
Olivers Bulgačs. Foto: Artūrs Stiebriņš / CEV

Latvijas dueti Itālijā un Ķīnā neiekļūst "Futures" turnīru pamatsacensībās

LETA. Latvijas duets Olivers Bulgačs un Markuss Graudiņš ceturtdien nepārvarēja pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Červijas "Futures" turnīra kvalifikāciju, bet Bruno Bulgačs/Sandris Bērziņš neiekļuva pamatturnīrā tāda paša ranga sacensībās Ķīnas pilsētā Uhaņā.