Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs pieveic arī krievus un iekļūst pamatturnīrā

Finsters/Solovejs pieveic arī krievus un iekļūst pamatturnīrā
Aleksandrs Solovejs blokā pret Maksimu Hudjakovu
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā Hāgā startēs trīs Latvijas vīru pludmales volejbola dueti. Par to parūpējās Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, kuri kvalifikācijas izšķirošajā kārtā ar 2-0 (21:16, 23:21) pārspēja krievus Ruslanu Baikanovu un Maksimu Hudjakovu.

Vakar Finsters un Solovejs turnīru sāka ar viļņveidīgu sniegumu pret čehiem Berciku un Dumeku, bet par laimi labo epizožu, īpaši jau setu izskaņās, bija vairāk nekā slikto, ar ko pietika uzvarai. Īstā komandas ķīmija starp abiem vēl acīmredzot tiek meklēta. Lai iekļūtu pamatturnīrā, vajadzēja pieveikt krievus Ruslanu Baikanovu un Maksimu Hudjakovu, kuri pirmajā kārtā trīs setu cīņā pieveica Šveices duetu.

Maču labāk sāka Latvijas pludmales volejbolisti, iegūstot trīs punktu pārsvaru (5:2). Arī turpinājums Finsteram un Solovejam padevās gana labs, rezultāta starpībai pieaugot arī līdz četriem punktiem. Tuvojoties seta vidum, Krievijas duets saņēmās, veica izrāvienu un tehniskajā pārtraukumā devās vadībā ar 11:10. Pēc pārtraukuma situācija atkal nosliecās par labu Finsteram un Solovejam, atjaunojot divu punktu pārsvaru (13:11). Šoreiz pārsvaru izdevās noturēt līdz pat seta galotnei, kad rezultāta starpība jau sasniedza sešus punktus. Finsters un Solovejs pārliecinoši uzvarēja pirmo setu ar rezultātu 21:16.

Otrā seta ievadā latvieši izvirzījās minimālā vadībā, bet izrāviens nesekoja (4:3). Uz brīdi krievi pārņēma vadību, bet tad latvieši to atguva (9:8). Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrajā šajā brīdī sekoja lielāks kritums, ļaujot Krievijas duetam pārņemt vadības grožus savās rokās (12:9). Kādu brīdi pēc pārtraukuma krievi noturēja trīs punktu pārsvaru, bet tad Latvijas duets to sadeldēja līdz minimumam (13:14).

Pēc pāris izspēlēm rezultāts kļuva neizšķirts, sākoties izšķirošajiem notikumiem otrajā setā. Finsters un Solovejs izvirzījās minimālā vadībā, bet tad ieguva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Krievi nedomāja padoties, atspēlējot divas mačbumbas un atjaunojot līdzsvaru uz tablo (20:20). Latvijas duetam vajadzēja vēl divas mačbumbas, lai tomēr liktu punktu šim mačam - 2-0 (21:16, 23:21).

Līdz ar to Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs iekļuva pamatturnīrā, pievienojoties Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam un Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam. Finsters un Solovejs pamatturnīrā pirmo spēli aizvadīs plkst. 16:40 pret norvēģiem Andersu Molu un Kristianu Sorumu, Pļaviņam un Točam plkst. 20:30 pretī stāsies Jusefs Krū un Kvinsijs Ajē no Francijas, bet Samoilvs un Šmēdiņš sezonu sāks plkst. 19:30 ar dueli pret krieviem Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu.

Paralēli Pļaviņa un Toča mačam plkst. 20:30 Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka aizvadīs pirmo spēli H grupā, kurā pretī stāsies mājinieces Marlēna Ramonda-van Jersela un Džoja Stube.


, 2018-01-04 11:44, pirms 6 gadiem
Super, trīs vīru pāri un viens dāmu pāris pamatturnīrā, būs, ko skatīties, kam sekot līdz. Lai izdodas labas spēles!!
, 2018-01-04 12:24, pirms 6 gadiem
Video - https://www.youtube.com/watch?v=KLe... - Finsters un Solovejs iekļūst pamatturnīrā
Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.