Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Graudiņa: "Man patīk domāt, ka esam lielo turnīru spēlētājas"

Graudiņa: "Man patīk domāt, ka esam lielo turnīru spēlētājas"
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: volleyballworld.com

Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova jau rīt uzsāks dalību Eiropas čempionātā pludmales volejbolā, kas šogad norisināsies Austrijā (Vīnē). Latvijas dāmas sacensībās būs vienīgās Latvijas pārstāves, tāpēc uzmanība viņām šogad solās būt vēl lielāka, turklāt viņām jāaizstāv pirms gada izcīnītais tituls. Dienu pirms pirmās spēles turnīrā portāls Sportacentrs.com uz sarunu aicināja Tīnu Graudiņu.

Kādas sajūtas pirms Eiropas čempionāta starta? Izlaidāt vienu turnīru Anastasijas veselības problēmu dēļ. Šobrīd viss kārtībā?
Jūtos labi. Es pat teiktu, ka esmu savā labākajā sportiskajā formā. Pagājušajā nedēļa pilnvērtīgi trenējāmies, nedēļu pirms tam mums nebija treniņi ar bumbām – Anastasija izgāja rehabilitāciju, bet man bija tikai fiziskās sagatavotības treniņi. Es pat teiktu, ka šī viena nedēļa, kurā nevarējām trenēties, mums nākusi par labu. Ir vēlme spēlēt, esam izsalkušas pēc spēlēm. Es jutos nogurusi martā un aprīlī. Ziemā mēs daudz ceļojām, pārlidojumi bija tiešām nogurdinoši, bija turnīri Meksikā un Brazīlijā. Tagad kalendārs ir daudz pateicīgāks. Jūnijā un jūlijā trenējāmies mājās, bijām Eiropā, kas ļāva atjaunoties. Es teiktu, ka šobrīd esam ieguvušas tādu kā svaiguma sajūtu sezonas otrajai pusei.

Var teikt, ka Eiropas čempionāts šogad iekritis labā laikā? Vismaz tām komandām, kuras nedevās uz pēdējo “Elite 16” turnīru Kanādā.
Jā, tā ir. Tiko satiku nīderlandietes, kuras Kanādā dabūja ceturto vietu, kas nozīmē, ka viņas turnīrā bija līdz pēdējai dienai, tikai tagad atlidoja uz Vīni, turklāt pēdējās divās spēlēs Kanādā zaudēja… Izskatījās sagurušas.

Kā ar spēļu praksi, kas jums pēdējās nedēļās nav bijusi liela?
Tā mums ir pietiekama. Jā, nebijām Kanādā, taču aizbraucām uz Lietuvu, kur piektdien un sestdien patrenējāmies ar lietuvietēm, uzspēlējām sparinga spēles. Bijām nedaudz ārā no savas vides un komforta zonas, tas iedeva labu impulsu, turklāt vēl arī spēlējām pārliecinoši, sasitām viņas.

Turnīri Vīnē vienmēr ir noorganizēti augstā līmenī. Kā šogad?
Visiem ir lielas gaidas. Turnīrs solās būs vērienīgs, sacensību vieta ir tā, kas bija pirms dažiem gadiem, kas nav pilsētas centrā, taču uz salas. Jūtams, ka dalībnieki ir noilgojušies pēc vecajiem labajiem laikiem un sacensību vērienīguma. Pagaidām izskatās, ka gaidītais varētu piepildīties, pilnīgi visas biļetes ir izpārdotas, kas nav bieža parādība. Sadzīviski viss, iespējams, nav augstākajā līmenī. Piemēram, šodien un arī vakar uz treniņu organizatori nebija parūpējušies par transportu, kā tas ierasti ir, tad nu braucām ar taksi. Tie ir sīkumi, gaidām spēles!

Manā skatījumā par godalgām var cīnīties kādas astoņas vai pat deviņas komandas. Kuras no favorītēm jums ir neērtākās?
Manuprāt, mēs esam spējušas apspēlēt visas vadošās Eiropas komandas, neskaitot itālietes (Valentīnu Gotardi un Martu Menegati – aut.). Valentīna ir fiziska un ļoti spēcīga meitene. Kombinācijā ar Martas neticamo pieredzi tas strādā ļoti labi. Es gan negribu teikt, ka viņas ir neuzvaramas. Esam pret viņām spēlējušas divas reizes, un es negribu teikt, ka viņām paveicās, bet tomēr… Jā, viņas nospēlēja labi, taču mēs zinām, kā viņas apspēlēt. Viņas izmantoja mūsu kļūdas, kuras mēs zinām, kā novērst. Es īstenībā pat gribētu šeit pret viņām uzspēlēt. Neērtas mums savulaik bija krievietes, taču viņu saprotamu iemeslu dēļ šeit nav. Bīstamas ir vairākas komandas, taču spēlēt un uzvarēt varam visas. Šī sezona ir īpaša ar to, ka pat komandas no kvalifikācijas spēj vēlāk cīnīties par medaļām.

Novērtē jūsu pašu sniegumu šosezon. Biji gaidījusi, ka spēlēsiet labāk, vai arī esi apmierināta ar sasniegto?
Kopumā ko šādu arī biju gaidījusi. Man nepatika Meksikas turnīrs, kurā pati jutos slikti, pat nezinu, kāpēc tā. Visādi citādi nevaram sūdzēties. Es to laikam nosauktu par viduvēju stabilitāti, ko šogad mums izdevies sasniegt. Mums neiet kā pa kalniem un pa lejām, kas ir svarīgi. Ja šādi turpināsim un vēl pāris turnīros nospēlēsim virs vidējā, diezgan droši kvalificēsimies olimpiskajām spēlēm. Es teiktu, ka dalība arī kādā kvalifikācijas turnīrā dod pārliecību par savām spējām.

Kādi ir jūsu plāni pēc Eiropas čempionāta? Kurp brauksiet?
Mūsu galvenie starti šosezon ir Eiropas un pasaules čempionāti, kā arī jau aizvadītais turnīrs Jūrmalā. Noteikti brauksim uz trim “elitēm” Hamburgā, Parīzē un Dubaijā. Tālāk jau būs jādomā, iespējams vēl kāds “Challenge” turnīrs. Ir nedaudz dīvaini apzināties, ka sezona ir tikai pusē, bet kalendārā atlikušas vien trīs “Elite 16” sacensības. Vēl nav skaidrības par Austrālijas turnīru – “Elite 16” vai “Challenge”.

Ko vari teikt par sadarbību ar poļu treneri Damjanu Vojtasiku? Desmit mēneši kopīga darba – vai vari izdarīt pirmos secinājumus?
Ar viņu noteikti strādāsim līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Esam iepazinušas viņu, viņš – mūs. Manuprāt, pēc treneru maiņas nepieciešams pusgads vai pat gads, lai nedaudz pieslīpētos. Tagad varam justies komfortabli un atklāti. Esam bijuši kopā gan uzvarās, gan zaudējumos, viņš redz, kā dažādās situācijās reaģējam mēs, mēs – kā viņš. Bet kopumā esmu ļoti apmierināta.

Ko teiksi par pretiniecēm Eiropas čempionāta apakšgrupā?
Davidova un Bajeva (Ukraina) mums liks atcerēties jaunību. Tā ir komanda, ar kuru spēlēts daudz laikā, kad sākām spēlēt kopā ar Anastasiju. Savulaik bijām priecīgas, kad mums izdevās viņas apspēlēt pirmo reizi, šobrīd laiki ir mainījušies. Mēs būsim pirmās spēles favorītes, taču apzināmies, ka viņas ir nestandarta komanda, būs jānokoncentrējas uz visiem simts procentiem. Polijas un Čehijas komandu cīņā mēs sagaidām Polijas uzvaru. Šī komanda Damjanam (Latvijas dueta treneris) ir ļoti labi zināma, tāpēc esmu droša, ka pārsteigumu nebūs.

Ko pirms turnīra saka tava intuīcija?
Tā parasti ar mani sāk sarunāties pēc pirmajām pāris spēlēm. Šobrīd vēl nē.

Veiksmīgas olimpiskās spēles (4. vieta), divi zelti Eiropas čempionātos… Vai Graudiņa / Samoilova šobrīd var sevi dēvēt par lielu turnīru spēlētājām?
Grūti pateikt… Laikam jau. Mums patīk spiediens no malas un tas, ka no mums visi kaut ko gaida. Es neteiktu, ka mums ir kaut kāda recepte, kā tiekam galā ar šo spiedienu, drīzāk citas komandas netiek. Vispār jā, man patiktu domāt, ka mēs esam lielo turnīru spēlētājas.

Vai pirms turnīra jums ir kādi papildu uzdevumi vai pienākumi, ņemot vērā, ka esat Eiropas čempiones?
Jā, rīt piedalīsimies preses konferencē, kas patiesībā ārpus Latvijas mums būs pirmā šāda veida pieredze. Ierasti šajās pirms turnīra preses konferencēs piedalās mājinieki, šoreiz piedalīsimies arī mēs. Dienas solās būs saspringta – preses konference ir 11:00, spēles - 14:00 un 18:00.

- Graudiņa un Samoilova Eiropas čempionātā Vīnē pirmo spēli aizvadīs jau trešdien, kad plkst. 15.00 pēc Latvijas laika tiksies ar pieredzējušajām ukrainietēm Valentīnu Davidovu un Jevgeņiju Bajevu. Vēl G apakšgrupā cīnīsies Polijas un Čehijas dueti.

- Eiropas čempionāta zelta godalgas Latvijas duets izcīnīja 2019. un 2022. gadā.


, 2023-08-01 18:51, pirms 10 mēnešiem
Forša intervija, forša Tīna :-) Vai spēles varēs kaut kur redzēt?
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Ēbere/Konstantinova pārliecinoši uzvar trešajā setā, tiekot Madrides pusfinālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. 1/4 finālā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) šovakar uzvarēja (21:23, 21:19, 15:9) spānietes Sofiju Isuskisu/Karolīnu Fernandesu (#14). Rīt plkst. 12.30 būs pusfināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: volleyballworld.com

Ēbere/Konstantinova iesoļo Madrides 1/4 finālā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) uzvarēja (21:12, 21:18) spānietes Anu Vergaru/Anju Esarti (#15). Plkst. 19.00 būs ceturtdaļfināls - tiešraide šajā rakstā!
Līva Ēbere un Deniela Konstantinova. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
2

Ēbere/Konstantinova Madridē piekāpjas galvenajām favorītēm un turpinās rīt

Spānijas galvaspilsētā Madridē risinās "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Latvijas tandēms Līva Ēbere/Deniela Konstantinova (#9) otrajā mačā zaudēja (21:16, 18:21, 10:15) pirmo kopīgo turnīru aizvadošām spānietēm Marijai Karro/Sofijai Gonsalesai (#1) un ieguva otro vietu A grupā. 18. maijā plkst. 12.00 izslēgšanas spēļu pirmā kārta.