Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Zelta OPEN Challenger" trešais posms – tikai svētdien

"Zelta OPEN Challenger" trešais posms – tikai svētdien
Ance Auziņa
Foto: beachvolley.lv

Šajā nedēļas nogalē (7. augustā) Jūrmalā, Dzintaru pludmalē notiks šīs sezonas trešais „Zelta OPEN Challenger” turnīrs pludmales volejbolā vīriešu un sieviešu duetiem. Ja ierasts, ka „Challenger” turnīri risinās gan sestdien, gan svētdien, tad šoreiz tikai viena sacensību diena – svētdiena.

Vīriešu konkurencē dalību sacensībām pieteikuši 15 dueti, kas ir ievērojami mazāk nekā pirmajos divos posmos. Sieviešu konkurencē cīņu par uzvaru turnīrā sāks astoņi dueti. „Zelta Open” posmos piedalās labākie Latvijas pludmales volejbolisti, savukārt „Zelta OPEN Challenger” posmos nav atļauts piedalīties 40 labākajiem spēlētājiem no Latvijas pludmales volejbola kopējā reitinga, kas dod iespēju vērtīgos Latvijas reitinga punktus nopelnīt arī citiem. Sieviešu duetiem šādu ierobežojumu nav.

Vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izlikti Māris Martuzāns un Andris Gitendorfs, bet dāmu konkurencē sacensību dalībnieču vidū būs viena no titulētākajām Latvijas pludmales volejbolistēm Inguna Minusa, kura spēlēs kopā ar Ingu Ikaunieci un sacensībās izliktas kā pirmās.

Kā vīriešu tā sieviešu turnīros visas pamatturnīra spēles tiks izspēlētas svētdien. Vīriešu komandas spēlēs pēc 16 divmīnusu sistēmas, sieviešu komandas sākotnēji izspēlēs divas grupas (pa četrām komandām katrā) un pēc tam turpinās sacensības pēc 8 divmīnusu sistēmas. Vīriešu komandām visas spēles notiks pēc starptautiskajiem FIVB pludmales volejbola noteikumiem. Sievietēm grupu turnīrs tiks spēlēts saīsinātā formātā divi seti līdz 15 un trešais ja nepieciešams arī līdz 15, bet divmīnusu sistēmā tiks spēlētas pilnās spēles pēc starptautiskajiem FIVB noteikumiem. Gan vīriešu, gan sieviešu turnīriem starts tiks dots vienlaicīgi – pulksten 9.40.


Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs. Foto: Jānis Riņķis, VK Saldus

Bedrītis/Rinkevičs "Challenge" sērijas pamatturnīrā sasniedz izslēgšanas spēlēs

LETA. Latvijas duets Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs piektdien Ķīnā profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas pamatturnīrā divos mačos izcīnīja vienu uzvaru, kas ļāva iekļūt izslēgšanas spēlēs.
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.