Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Porečā sasniedz 1/8 finālu

Samoilovs un Šmēdiņš Porečā sasniedz 1/8 finālu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Porečas "Major" sērija turnīrā izcīnījuši arī trešo uzvaru grupā, kvalificējoties astotdaļfinālam.

Cīņā par pirmo vietu E grupā Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam vajadzēja spēkoties pret Vitoru Felipi un Alvaru Filju, kuri pēc uzvaras pār Polijas duetu pamanījās piekāpties norvēģiem Horemam un Eitunam ar 1-2 (24:22, 19:21, 11:15). Latvijas duets vakar parādīja labu sniegumu, spējot tikt pie divām uzvarām, un nonākt vienas uzvaras attālumā no vietas astotdaļfinālā.

Spēli labi sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Kādu laiku izdevās nospēlēt gana labi, lai šo pārsvaru saglabātu, bet tad uzbrukumā kļūdījās Šmēdiņš, raidot bumbu autā. Sekoja arī Filju eiss, kas jau ļāva Brazīlijas duetam iegūt vadību - 8:7. Ar eisu uzreiz atbildēja arī Šmēdiņš, atgriežot minimālā vadībā latviešus. Ar tādu arī vajadzēja doties atpūtā - 11:10.

Seta otrajā pusē ar eisu izcēlās Felipe, bet uzreiz izpildīja neparocīgu servi, kuru ar grūtībām paņēma Samoilovs. Uzbrukums gan viņam nesanāca, Latvijas duetam nonākot iedzinējos ar 13:16 un pieprasot pārtraukumu. Pēc pārtraukuma nekas nemainījās. Brazīlijas duets labi spēlēja aizsardzībā, turpinot krātu punktu pie punkta. Tādējādi latvieši zaudēja pirmo setu visai pārliecinoši ar 15:21.

Otrā seta ievadā pāri cīnījās punkts punktā, bet tad Samoilovam un Šmēdiņam izdevās piespiest pretiniekus kļūdīties un panākt 7:5. Pēc Šmēdiņa bloka rezultāta starpība sasniedza arī trīs punktus, bet Felipem izdevās bloķēt Samoilovu, sadeldējot šo latviešu pārsvaru. Pirms tehniskā pārtraukuma spēcīgu servi izpildīja Šmēdiņš, kas brīdi vēlāk atnesa arī punktu un ļāva doties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 12:9.

Seta otrajā pusē cīņas ritēja punkts punktā, latviešiem kontrolējot cīņas gaitu. Rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, bet sets noslēdzās ar Samoilovam un Šmēdiņam labvēlīgo 21:15.

Tādējādi uzvarētāju vajadzēja noteikt trešajā setā. Tā sākumā pirmajiem divu punktu pārsvaru izdevās iegūt latviešiem, izvirzoties vadībā ar 4:2. Ilgu laiku dueti cīnījās punkts punktā, bet seta izskaņā izšķirošo izrāvienu veica Samoilovs un Šmēdiņš, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (15:21, 21:15, 15:10), kas ļāvis iekļūt astotdaļfinālā.


, 2016-07-01 14:08, pirms 8 gadiem
Vajadzēja jau paņemt 2:0.Pirmo setu brazīļi tīri izvika uz haļavām,bet protams bija nelielas kļūdiņas arī pašiem.Bet pārējie seti gan bija labi.Nepatīk tikai tās ka sliktie live streami neiet vai raustās.Par lielu Latviju
, 2016-07-01 15:03, pirms 8 gadiem
jarka100 rakstīja: Vajadzēja jau paņemt 2:0.Pirmo setu brazīļi tīri izvika uz haļavām,bet protams bija nelielas kļūdiņas arī pašiem.Bet pārējie seti gan bija labi.Nepatīk tikai tās ka sliktie live streami neiet vai raustās.Par lielu Latviju
Kas tās ellē par "haļavām", vai neietilpst dopinga sarakstos ?
, 2016-07-01 19:24, pirms 8 gadiem
Bļin bet zars ļoti smags vispirms visticamāk Fijalek/Prudel, tad Gibss/Pattersen, tad Alison/Smits traki ko lai saka. Tik traki
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.