Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs: "Rītdien riskēt nedomāju, jo jau esmu tuvu maksimumam"

M. Dukurs: "Rītdien riskēt nedomāju, jo jau esmu tuvu maksimumam"
Martins Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu skeletonists Martins Dukurs pēc Phjončhanas olimpisko spēļu sacensību pirmās dienas atzina, ka korejietim Sunbinam Junam ir spēcīgs starts, izcili slīd kamanas un arī brauc viņš labi, bet pašam šodien gadījušās dažas kļūdas.

"Pirmais brauciens galīgi nebija tāds, kādu es to vēlējos redzēt. Otrs jau bija labāks, bet arī, protams, bija kļūdas. Iespējams, ka inventārs šādam ledum bija par agresīvu. Gaidījām, ka būs šādi laika apstākļi, bet negaidījām, ka ledus būs tik ciets un slidens," stāsta Martins.

"Pirmajā braucienā rupjākā kļūda bija devītajā virāžā. Pēc tam ierakstos varēja redzēt, ka sanāca iedriftēt nākamajā virāžā. Tas prasīja diezgan daudz laika. Rītdienai tehnikā nekādas krasas izmaiņas neveikšu, mēģināšu adaptēties pie braukšanas un stūrēšanas. Protams, centīšos uzlabot laiku, bet būtu pārspīlēti teikt, ka man izdosies nomest n desmitdaļas."

"Lielu daļu televizorā neredz, bet trasē ir daļas, kurās it kā nav izteiktu kļūdu, taču jūtu zem sevis, ka kamanas staigā. Tas nozīmē, ka inventārs tiešām varētu būt par agresīvu," sportists skaidro pazaudēto trases lejasdaļā. "Korejietim starts ir spēcīgs, slīd viņam izcili, brauc viņš labi. Nav, ko pielikt, nav, ko atņemt. Arī viņa slieces ir teicamas, ko apliecina angļa un jaunzēlandieša rezultāti."

Arī pirms četriem gadiem Sočos Martins jau pēc pirmās dienas ievērojami apalika no mājinieka Aleksandra Tretjakova, taču latvietis negrib vilkt paralēles, uzsverot, ka dzīvo šodienā, nevis pagātnē.

"Riskēt rītdien nedomāju, jo es jau esmu tuvu maksimumam," saka Martins. "Šodien nav tik būtiski, ka man izdevās pakāpties augstāk. Svarīgāk ir tas, ka izdevās samazināt starpību laika izteiksmē. Bet man galvenais ir koncentrēties uz saviem braucieniem."

 +11 [+] [-]

, 2018-02-15 05:59, pirms 6 gadiem
Neko darīt nu nav lemts tas zelts, tāda dzīve.
TU izdarīji ko varēji, jānoturas tai bronzas pozīcijā, moš jātiek līdz sudrabam, bet nu 3 OS pēc kārtas paliek tāda rūgtuma un sāpju piegarša.
Man žēl tevis Martin, tu dari visu, bet apstākļi saliekas, ka nav lemts kļūt par OS čempionu. Zinu no pieredzes cik ir sāpīgi tad, kad nesaliekas, par spīti neatlaidīgumam un cīņai par mērķi.

  +7 [+] [-]

, 2018-02-15 06:22, pirms 6 gadiem
Martin,tu tāpat vēl ilgi,ilgi varēsi sevi dēvēt par visu laiku labāko skeletonistu. Lai tie korejieši,krievi un kanādieši iet dēt. Paskatīsimies kas notiks ar Juņu pēc olimpiādes. Jo zinot kāda staigule ir Bromlijs tad nebrīnīšos,ja viņš pārbēgs uz ķīniešu nometni. Tad interesanti būs paskatīties uz Juņu kuram vairs nebūs tādas tehnikas.
Redziet cik gada laikā viss mainījās. Līdzīgi kā ar Sočiem,kad gadu pirms olimpiādes Martins uzvarēja olimpiskajā trasē,bet pēc gada olimpiādē zaudēja vienos vārtos. Cik tas godīgi bija Sočos tas ir cits jautājums,bet nu šeit vienīgais kas nebija godīgi,ka Juņs varēja veikt braucienus cik grib.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-15 08:08, pirms 6 gadiem
Nelamāsim Martinu, jo ļoti labi saprotu, ka viņš pats apzinājās faktisko spēku samēru uz šīm OS. Vismaz man nav tāda vilšanās kā Soču un daļēji Vankūveras spēlēs. Juns jau sezonas laikā bija soli priekšā Martinam.
Nevar nemaz salīdzināt šo situāciju ar to kāda bija pirms Sočiem. Pirms Sočiem Martins visu sezonu Tretjakovam brauca pa priekšu ap 0,5 sekundēm braucienā, tādēļ rezultāts toreiz bija smags un nepieņems gan Dukuru komandai, gan līdzjutējiem.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-15 08:32, pirms 6 gadiem
Līdz sudrabam jātiek!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 08:52, pirms 6 gadiem
Viss kārtībā. Jādara tas ko var izdarīt un nav jāsatraucas par apstākļiem kas un kā salikušies. Kā Tomass saka, par apstākļiem ko nevari ietekmēt. Jocīgi gan izklausās ka negaidīja ka ledus būs tik ciets un slidens. Vai tad treniņos tāds nebija? To saka arī visi kamanās, tā ka nevajadzētu būt baigam pārsteigumam. Veiksmi turpmāk!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-15 09:06, pirms 6 gadiem
Vel 2 braucieni viss vēl var notikt! Veiksmi mūsējiem

  +4 [+] [-]

, 2018-02-15 09:46, pirms 6 gadiem
Vajadzētu krieveli apsteigt un tad jau šoreiz būtu maksimums.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-15 10:24, pirms 6 gadiem
Beidziet, visa skeletona pasaule tāpat labi saprot, ka Martins ir jau divkārtējais OČ. Ja dabūs 2. vietu, tad būs 3kārtējs. Piedodiet, bet neviens normāls cilvēks nevērtēs mājiniekus, kuri to trasi brauc 150 reizes.

     [+] [-]

, 2018-02-15 11:54, pirms 6 gadiem
nu neko, jaacer ka tad Martins panems sudrabu un Tomass bronzu, tas buutu loti labs sasniegums, Juns tomeer citaa pasaulee sobrid

     [+] [-]

, 2018-02-15 12:01, pirms 6 gadiem
Martinam pirmais brauciens liidz 9 viraaazai bija labs, peectam aizgaaja kluudas diemzheel, tikko paskatijos atkaartojumaa... tregubovs pat vairaak nekaa Martins zaudeeja lidz trases viducim

     [+] [-]

, 2018-02-15 12:09, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-02-15 12:24, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://www.telegraph.co.uk/winter-olympics/2018/02/14/team-gb-defend-winter-olympics-skeleton-suits-amid-questions/
Mjā, atkal kāds ir izrādījies gudrāks par citiem. Aerodinamikai ir milzīga nozīme (pats esmu pārliecinājie), tā ka tas tiešām var būt izskaidrojums britu ātrumam.
Slēpts komentārs: Gabiitis

     [+] [-]

, 2018-02-15 12:55, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://www.telegraph.co.uk/winter-olympics/2018/02/14/team-gb-defend-winter-olympics-skeleton-suits-amid-questions/
pastoties Pārsona braucienu tagad briti stabili nelikumīgas lietas dara

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 13:02, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pastoties Pārsona braucienu tagad briti stabili nelikumīgas lietas dara
diezvai, briti tomeer valsts kuru apkaart ciena, saubos vai smeereesies ar taadam lietam
Krievija/Amerika tas ir skaidrs, ka tur netiras speles var buut

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 13:23, pirms 6 gadiem
Negaidījām, ka ledus būs ciets un slidens!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-15 13:43, pirms 6 gadiem
Lionels rakstīja: diezvai, briti tomeer valsts kuru apkaart ciena, saubos vai smeereesies ar taadam lietam
Krievija/Amerika tas ir skaidrs, ka tur netiras speles var buut
Nav jau runa par dopingu. Paskaties, kā Briti lido pa trasi... Bromlija slidas, un ja vēl izdomājuši tērpus, kas palīdz aerodinamikai. Bet izskatās, ka tādā garā turpinot skeletons, bobslejs kļūs par lielvalstu sporta veidu, kur pamērīties ar tehnoloģijām. Lai gan.. Vāciešiem šķiet ar neiet. Redzēs, kā šiem ies bobslejā.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 13:45, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Nav jau runa par dopingu. Paskaties, kā Briti lido pa trasi... Bromlija slidas, un ja vēl izdomājuši tērpus, kas palīdz aerodinamikai. Bet izskatās, ka tādā garā turpinot skeletons, bobslejs kļūs par lielvalstu sporta veidu, kur pamērīties ar tehnoloģijām. Lai gan.. Vāciešiem šķiet ar neiet. Redzēs, kā šiem ies bobslejā.
kaa ta neiet, bobslejaa Lohners pus sekundi visiem liek ieksaa, skeletonaa var buut kautkaadi briinumi, bet bobslejaa vaacija ir tops, tas ir skaidrs

     [+] [-]

, 2018-02-15 18:49, pirms 6 gadiem
Paskaidrojiet man lūdzu vienu lietu...

Ja jau olimpiskā saime vēlētos saglabāt sportisku sacensību garu tehniskajos sporta veidos (skeletons, kamaniņas utt), tad pirms olimpiādes tiktu rīkots iepirkums par tiesībām izgatavot kamanas. Viens ražotājs sagatavotu 20 vienādas kamanas..pirms starta sportisti vienalga lozētu ar kurām no tām katrs brauks.
Protams...tehniski jāizdara tā, lai sportisti varētu pielāgot tās situācijai..galvenais, lai "metāla sastāvs" visiem būtu vienāds...un tad..sacensību rezultātus arī ietekmēs katra sportista spējas un prasmes....
Līdz brīdim, kamēr katrs var taisīt savus eksperimentus skeletons zaudē sacensību garu, jo labākas vietas ieņem, nevis tas, kurš ir ātrāks, vai labāk brauc, bet gan tas, kurš atrada pareizo "slieču formulu"

Vai man nav taisība?

     [+] [-]

, 2018-02-15 18:57, pirms 6 gadiem
Jebkura medaļa OS ir sasniegums! Gribētu redzēt sportistu, kuram nepatiktu izcīnīt medaļu EČ, PČ, OS?!
Lai Dukuriem izdodas rīt! ..nav šis sporta veids vairs objektīvs principā...