Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Kērlingā turpina dominēt Kanāda un kļūst par vienīgo līderi

Kērlingā turpina dominēt Kanāda un kļūst par vienīgo līderi
Keitlīna Lavesa no Kanādas
Foto: Sputnik/Scanpix

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu jaukto pāru sacensībās kērlingā aizvadīta piektā un sestā spēļu kārta. Tajā pie divām vieglām uzvarām tika līdervienība Kanāda, bet Norvēģija, Šveice un Krievijas olimpisko sportistu komanda nu dala otro vietu.

Ja citi sportisti šajās olimpiskajās spēlēs šodien vēl tikai aizvadīja vai aizvadīs pirmās sacensības, tad jaukto pāru izlases kērlingā savā turnīrā jau sākušas tā otro pusi ar piekto spēļu kārtu.

Trešajā spēļu dienā pēc pirmās uzvaras tīkoja Somijas kērlingisti, bet uzdevums bija ārkārtīgi sarežģīts, jo pretī stājās viena no turnīra favorītēm - Norvēģija. Pirmajā endā somiem bija visas iespējas paņemt punktu, bet somi vēlējās vairāk, tāpēc atstāja punktu pretiniekiem, pēdējo akmeni raidot tā, lai norvēģi netiktu pie diviem. Otrajā endā somi atkal centās iegūt vairākus punktus, šoreiz pēdējo akmeni pieliekot blakus centrā jau esošajam savam akmenim. Trešajā endā Norvēģijas pēdējais akmens tomēr bija par vāju, lai varētu iegūt divus punktus endā. Kļūdas somiem deva iespējas, bet tās netika izmantotas. Bija iespēja somiem paņemt divus punktus, bet akmens par spēcīgu un tikai 3:2.

Īpaši sekmīgs norvēģiem bija piektais ends, kad tika paņemti trīs punkti, bet somi nepalika atbildi parādā, sestajā endā atkal ieliekot divus akmeņus mājas centrā (5:5). Septītajā endā Norvēģija paņēma punktu, kas nozīmēja, ka somiem bija visas iespējas uzvarēt spēli. Vajadzēja tikai tikt pie diviem punktiem. Līdzīgi kā iepriekšējos uzvarētajos endos somi ielika akmeni mājas centrā un cerēja pēdējo akmeni pielikt blakus. Turpat atradās arī divi norvēģu akmeņi. Somiem ar pēdējo akmeni nebija lielu variantu izraut uzvaru, kas lika spēlēt devīto endu. Tajā jau pēdējais akmens bija norvēģiem, kuri savā pēdējā mēģinājumā tikai par dažu centimetru tiesu nolika savu akmeni tuvāk mājas centram, atstājot Somiju bez uzvarām arī pēc piektās kārtas (7:6).

Tikpat spraiga cīņa izvērtās starp Krievijas olimpiešiem un Dienvidkorejas kērlingistiem. Spēli dueti sāka ar pārmaiņus gūtiem punktiem, bet ceturtajā endā krievi kā pirmie guva divus punktus endā, ar pēdējo metienu prasmīgi atņemot pretiniekiem nozagt punktu (3:2). Piektajā endā ar trešo akmeni Krievijas kērlingistiem izdevās izsist no mājas vidus uzreiz trīs pretinieku akmeņus. Beigās neviens akmens nepalika gana tuvu mājas centram, bet tuvākais tomēr bija krieviem, nozogot punktu (4:2). Šo pārsvaru Krievijas olimpisko sportistu komanda centās noturēt, bet slikti aizvadīts astotais ends ļāva mājiniekiem panākt izlīdzinājumu (5:5). Devītajā endā Dienvidkorejas kērlingistiem netika dotas iespējas izraut uzvaru, Krievijas olimpisko sportistu komandai izcīnot ceturto uzvaru ar taktiski pareizi nospēlētu devīto endu (6:5).

Par dienas spēli varēja kļūt mačs starp Kanādas un Šveices izlasēm, bet otrajā endā kanādieši guva uzreiz četrus punktus, bet pēc tam nozaga vēl divus, kas nozīmēja spēles beigas jau pēc sešiem endiem (7:2). Tikmēr kārtējā neveiksme ASV kērlingistiem, kuri izlaida pārsvaru un piekāpās Ķīnai ar 6:4.

Sestajā kārtā par līderpozīciju cīnīsies Kanāda un Krievijas olimpisko sportistu komanda, bet Norvēģija līderu tandēmā centīsies palikt ar spēli pret ASV. Tikmēr Šveice sev svarīgā mačā spēkosies ar Dienvidkoreju, bet somi medīs pirmo uzvaru pret Ķīnu. Spēļu sākums plkst. 13:05 pēc Latvijas laika.

Sestajā kārtā centrālā spēle bija starp Kanādas un Krievijas olimpisko sportistu komandas kērlingistiem. Kāda no komandām piedzīvotu otro zaudējumu. Kanādieši pēc zaudējuma pirmajā spēlē norvēģiem uzņēmuši pamatīgus apgriezienus, ko pierādīja arī šajā mačā. Kanādieši jau pirmajā endā piekopa ierasto stratēģiju, liekot akmeņus paralēli ar nelielu atstarpi. Krievi nespēja savus akmeņus pielikt gana tuvu, kas lika vienkārši sist ārā pretinieka akmeņus no mājas. Prasmes nedaudz pietrūka, kas beidzās ar trīs punktiem Kanādai. Arī otrajā endā kanādieši dominēja, spējot nozagt vēl vienu punktu. Krievijas olimpiešiem it kā vēl bija iespēja atspēlēties, bet gala rezultātā Kanādai pietika ar sešiem endiem, lai liktu punktu mačam un saglabātu līderpozīcijas - 8:2.

Lai izveidotu līderu tandēmu, Norvēģijai vajadzēja uzveikt ASV. Norvēģi otrajā endā guva trīs punktus, nekam neliecinot par katastrofālo turpinājumu. Tie Norvēģijai palika pēdējie punkti spēlē, kamēr ASV līdz sestajam endam savāca 10, svinot otro pārliecinošo uzvaru olimpiskajā turnīrā - 10:3. Ātrāk beidzās arī spēle starp Ķīnu un Somiju. Komandas spēli sāka rezultatīvi, gūstot pa trīs punktiem. Izšķirošais bija piektais ends, kurā ķīnieši atzīmējās ar četriem punktiem, ar ko bija gana, lai uzvarētu ar 10:5.

Pēc smagā zaudējuma Kanādai atguvās Šveice, tiekoties ar Dienvidkoreju. Pēc diviem punktiem pirmajā endā šveiciešiem izdevās nozagt vēl vienu, izvirzoties vadībā ar 3:0. Piektajā endā Šveice nozaga vēl vienu punktu, izvirzoties vadībā ar 5:1. Korejieši savu skatītāju priekšā nedomāja pāragri beigt maču, cīnījās līdz galam, bet līdz uzvarai tomēr patālu - 6:4 Šveices labā.

Līdz ar to Kanāda jau garantējusi vietu pusfinālā, bet par atlikušajām vietām rīt cīnīsies vēl vismaz četras komandas.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga jaukto pāru komandu turnīra 5. un 6. kārta

SpēleRezultāts
Ķīna-ASV6:4
Norvēģija-Somija7:6
Kanāda-Šveice7:2
Dienvidkoreja-Krievijas olimpieši5:6
Krievijas olimpieši-Kanāda2:8
Šveice-Dienvidkoreja6:4
Norvēģija-ASV3:10
Somija – Ķīna5:10

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga jaukto pāru komandu turnīrs

VietaKomandaUZ
1.Kanāda51
2.Norvēģija42
2.Krievijas olimpieši42
2.Šveice42
5.Ķīna23
6.Dienvidkoreja24
6.ASV24
8.Somija06

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/pyeongchang...


, 2018-02-10 10:18, pirms 6 gadiem
Uz Priekšu Rosija !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-10 17:19, pirms 6 gadiem
kas jūs divi...???/
olimpiskie krievi...??? ha-ha
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.