Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais Dīvāna eksperts: Tongai labākais karognesējs, Nigērija uzvar ar tērpiem

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Olimpiskais Dīvāna eksperts: Tongai labākais karognesējs, Nigērija uzvar ar tērpiem
Nigērijas olimpieši. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā beidzot Latvija atgriežas ar daudzskaitlīgu spēlētāju skaitu. Līdz šim vienīgajam mūsu bizonam Girgensonam pievienojas pingvīns Bļugers. Vēl nedaudz līdz Kivlinieka pirmajam mačam un mūsu hoķis atkal būs zirgā. Tomēr tuvākās divas ar pusi nedēļas Dīvāna eksperts nenovērsīs uzmanību no Phjončhanas un uz TV pults krāsies putekļi, jo kanālu pārslēgt netiek plānots.

- Īstais spēļu sākums ir atklāšanas ceremonija un arī tajā būtu jādod medaļas par vizuāli labākajām delegācijām. Kurš šogad izskatīsies vislabāk? To gatavs noskaidrot Dīvāna eksperts.

- Atklāšanas ceremonijas video ievads visaugstākajā līmenī. Video specefekti nav ne gramu sliktāki kā lielbudžeta Holivudas kinolentēs. Peldošā kuģa un tīģera datorgrafikas izskatās ļoti labi nostrādāts, nav lētuma piegaršas.

- Tradicionālā Āzijas performance “pūķis uz kociņa” pārvērsta par “tīģeris uz kociņa”. Vizuāli ļoti pievilcīgs ceremonijas sākums, iekļaujot tradicionālo mākslu.

- Stadionā ienesot Dienvidkorejas karogu, gan dāmas, gan kungi apģērbti vienādi. Atšķirt viņus var tikai pēc apavu papēžiem.

- Grieķija kā pirmie iesoļo olimpiskajā arēnā, uzsākot delegāciju gājienu. Apģērbs gan olimpisko spēļu dzimtenei ir tik vienkāršs, ka nevar pateikt ka gatavojušies atklāšanas ceremonijai. Parasta tumši zila jaka no lielveikala.

- Nigērijā nacionālu ziemas tērpu nevar būt, bet krāsu salikums ir lielisks. Piegriezums rada asociācijas ar afrikāņu tradicionālo apģērbu, kopskatu radot ļoti gaumīgu. Nigērija iet pēc uzvaras olimpisko tērpu vērtējumā.

- Eiropieši ar spilgtu tēlu neizceļas. Norvēģija, Dānija un Nīderlande ļoti vienkāršas. Vienkrāsaina vējjaka, bez izteiksmīgiem elementiem. Lieku nesekmīgu vērtējumu.

- Daumants ir spēcīgākais karoga nesējs visā ceremonijā, turot karogmastu aiz paša gala un ceļot sarkanbaltsarkano visaugstāk no visiem. Īsts Lāčplēsis! Visiem pārējiem karognesējiem rokās ir cimdi, bet bobslejistiem sals pirkstos nekož.

- Vizuāli izskatāmies nedaudz labāk par citām Eiropas delegācijām. Sarkanā svītra uz baltās jakas rokas ir labs akcentiņš, arī cepure ir feina. Žēl, ka nav mums hokeja izlase, būtu starp vidēji lielajām delegācijām. Vietu vērtējumā esam starp labākajām 20, bet medaļas šoreiz nespīd.

- Meksikas karognesējam galvā sambrero. Jaunzēlandes karognesējs uzvilcis kādu medījuma ādu. Kazaham labākais lapsādas pižiks ar kuplu asti. Labie piemēri kā parādīt nacionālās tradīcijas.

- Iesoļojot Melnkalnei stadionā sāk skanēt PSY superhits Gangam Style. Youtube platformā dziesmas oficiālais video noskatīts vairāk nekā trīs miljardus reižu. Nedaudz pagurušajiem skatītājiem tas iedod jaunu enerģiju, gribas lēkt līdzi lipīgajai melodijai.

- ASV jakas tradicionāli tumši zilajos un sarkanajos toņos, bet galvenais amerikāņu akcents ir kovboju stila cimdi ar bārkstīm.

- Ko pie velna dara Bermuda? Trakie! Savai delegācijai liek iet atklāšanā ar šortiem! Vai viņi arī tiks pie garajām biksēm sēžot stadionā šova turpinājumā? Ja distanču slēpotājam varbūt tas tik daudz netraucē, tad diviem delegācijas pārstāvjiem briest medicīniskas problēmas.

- Brazīlija ienāk atklāšanā ar pamatīgu ballīti. Brazīļi pa taisno no Copacabana pludmales, uzvilkuši vien nedaudz atbilstošāku apģērbu. Uz medaļām sacensībās neviens no viņiem īsti nepretendē, tādēļ tieši viņi olimpiskajā ciematā rīkos galvenos reivus.

- Zviedrijas karognesējs zelta mētelītī. Trīs kroņiem acīmredzami tikai viens mērķis, bet skaita ziņā mūsu sportisti bija pat lielākā skaitā par skandināviem.

- Igaunijai ļoti klasiski tērpi – baltas jakas, pelēkas cepures. Olimpiskajā ciematā drīzāk izskatās pēc līdzjutējiem nevis sportistiem. Igaunijas prezidente vienīgā no Baltijas valstu galvām, kas tiek parādīta TV ekrānos.

- Krievijas olimpiskie atlēti iesoļo ar olimpisko spēļu karogu un to ienes viena ļoti laimīga korejiešu brīvprātīgā meitene. Krieviski sakot, meitenei haļava. Bez krievu dopinga pie tādas iespējas netiktu.

- Irānas karogu ienes sieviete. Ņemot vērā arābu pasaules paražas, tas ir liels notikums. Dāmai emocijas ņem virsroku un izlaužas asaras.

- Jamaika apli iet visilgāk, veicot to dejas solī. Divi soļi uz priekšu, viens atpakaļ. Labi, ka pārējie savu ceļu veic raitā solī, neiekavējot pasākuma programmu.

- Visai Kolumbijas delegācijai lamas vilnas pančo. Diezgan stilīgi.

- Tonga! Karognesējs vēl vairāk izmesties nevarēja. Noklājies ar kultūristu eļļu un atkailinātu torsu. Kājās tikai čībiņas. Vizuāli labākais karognesējs. Interesanti, ka Pits Taufatofs Tongas karogu nesa arī Rio vasaras spēlēs pirms diviem gadiem.

- Vēl nekad moderno Olimpisko spēļu vēsturē spēles nav tik ļoti savedušas kopā divas pretējās puses. Oficiāli karš Korejā vēl nav noslēgts, bet Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja spēļu atklāšanā iesoļo kopā zem viena karoga. Tā tiek veidota vēsture!

- Olimpiskās spēles ir jaunāko tehnoloģiju spožākā parāde. Milzīgs uzsvars uz 5D tehnoloģijas izmantošanu spēļu sākuma ceremonijā.

- Phjončhanas spēlēs olimpiskos apļus debesīs izdodas iedegt bez starpgadījumiem. Sočos pēdējais aplis neatvērās, jau priekšlaicīgi vēstot par negodīgo rezultātu ietekmēšanu. Šajās spēlēs gan visam jābūt kārtībā.

- Olimpiskās lāpas ceļš bijis gan ūdenī, gan debesīs, bet bruņurupucis un robots ir kaut kas jauns. Priekšpēdējās olimpisko lāpu nes abu Koreju hokejistes kopā. Viņām diezgan sarežģīts uzdevums uzskriet pa stāvām trepēm. Pēc šī skrējiena meitenes nedaudz aizelsušās.

- Lāpu iededz daiļslidotāja. Lecot piruetes, nedaudz sirds ietrīcas, lai slidotāja nepārkrīt pāri nenorobežotajai malai no arēnas jumta. Viss bez starpgadījumiem un olimpiskā uguns nonāk bagātību simbolizējošajā porcelāna katlā.

- Ar naudas šaušanu debesīs korejieši nav žēlojušies. Ja visai atklāšanas ceremonijai cauri vijās skaitlis pieci, tad uguņošanu varēja saskaitīt sešas reizes. Tehnoloģiski salūts lielisks, pie mums pat 18. novembrī tādas formas petardes gaisā nešauj.

- Ja arī sacensības Phjončhanā norisināsies tāpat kā atklāšanas ceremonija, mūs gaida divas ar pusi lieliskas nedēļas.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-09 18:00, pirms 6 gadiem
Dīvāna pirdējs ;-)

  +4 [+] [-]

, 2018-02-09 18:11, pirms 6 gadiem
celmiņam neko darīt ziemā ..

 +16 [+] [-]

, 2018-02-09 18:35, pirms 6 gadiem
Irānā ir persiešu, nevis arābu paražas.

Korejieši kopā soļoja 2000. gadā Sidnejā, 2004. gadā Atēnās, 2006. gadā Turīnā, 2002. gada Āzijas spēlēs Busanā, Korejā, 2003. gada Universiādē Degu, Korejā. Nav pirmā reize.

Tonga ir Klusajā okeānā, Togo - Āfrikā.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-09 20:12, pirms 6 gadiem
Paldies, interesanti palasīt. Man arī patika mūsējo tērpi. Lai viņiem veicas!

     [+] [-]

, 2018-02-09 21:31, pirms 6 gadiem
Bermundai tas pasas atklasanas formas kas bija vasaras speles RIO!
NOPIETNI!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-09 23:47, pirms 6 gadiem
kam nespīd medaļas? mums? nopietni?

     [+] [-]

, 2018-02-10 00:31, pirms 6 gadiem
Koreja, ne pirmo reizi gāja kopā!!!