Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šaltāns izcīna sudrabu 11. Eiropas Jaunatnes olimpiādē

Andrejs Siliņš

Šodien Trabzonā (Turcija) notiekošajā 11. Eiropas Jaunatnes olimpiskajā vasaras festivālā peldētājs Jānis Šaltāns izcīnīja sudraba medaļu 50 metru brīvajā stilā.

Trabzonas Olimpiskajā peldbaseinā (50m) Šaltāns 50m brīvā stila finālpeldējumā uzlaboja savu priekšsacīkstēs sasniegto rezultātu un, finišējot pēc 23.51 sekundes, spēja noturēt priekšsacīkstēs iegūto 2.vietu. Ātrāks par Šaltānu šajā karaliskajā distancē bija tikai Krievijas pārstāvis Jevgēņijs Sedovs, kurš zelta medaļu ieguva finišējot pēc 22.98 sekundēm. Trešo vietu ar rezultātu 23.66 sekundes ieņēma Brajens O’Salivans (Īrīja).

Jau informējām, ka cīņu par sudraba medaļu talantīgais Gaļinas Brokas audzēknis uzsāka šorīt, kad 50m br./st. priekšpeldējumos ar jaunu personīgo rekordu un otro ātrāko rezultātu priekšpeldējumos – 23.72 sekundes – pārliecinoši spēja nodrošināt sev vietu astoņu labāko sportistu vidū, kas šodienas sacensību vakara programmā cīnījās par medaļām.

Jāuzsver, ka Šaltāna sniegums šajā distancē ir ne tikai jauns personīgais rekords (iepriekš. - 24.75!!) un augstākais sportiskais sasniegums līdzšinējās sportista gaitās, bet arī nebijis sasniegums Latvijas jaunatnes peldēšanā - Šaltāna izcīnītā sudraba medaļa ir līdz šim augstākais Latvijas peldētāju sasniegums šāda mēroga sacensībās.

Plašāka informācija par sacensību rezultātiem ir pieejama šeit: EYOF 2011 TRABZON - European Youth Olympic...