Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Rīgā pulcēsies spēcīgākie Baltijas valstu peldētāji

Rīgā pulcēsies spēcīgākie Baltijas valstu peldētāji
Foto: Latvijas Peldēšanas federācija

Šajā nedēļas nogalē, no 31.marta līdz 1.aprīlim RTU Ķīpsalas peldbaseinā norisināsies Baltijas valstu čempionāts peldēšanā, kurā par Baltijas pieaugušo un jauniešu tituliem cīnīsies vairāk kā 400 sportistu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Šogad Baltijas valstu čempionātā un tajā paralēli notiekošajās Baltijas jauniešu meistarsacīkstēs piedalīsies šo sacensību vēsturē vēl nepieredzēts dalībnieku skaits, kas divu dienu laikā cīnīsies par uzvaru kāda no 32 individuālajām distancēm, kā arī noskaidros labāko komandu stafešu peldējumos un kopvērtējumā.

Ar kuplāko komandu šajās sacensībās savu valsti pārstāvēs Igaunijas peldētāji, kuru rindās startēs 167 sportisti, tai skaitā 2016.gada Olimpisko spēļu dalībnieki Marija Romaņuka un Martins Alikvē. Tāpat Igauniju pārstāvēs Kregors Zirks, Marti Aljands, Pjotrs Dektjarovs un citi valsts labākie peldētāji.

Teju visi spēcīgākie peldētāji būs sastopami arī Latvijas komandā, kurā kopumā iekļauti 155 sportisti. Tikmēr lietuvieši uz Rīgu plāno ierasties 88 sportistu sastāvā, tajā neiekļaujot nevienu no nacionālās izlases līderiem. Tomēr arī bez labi zināmajām peldēšanas zvaigznēm, Lietuvas komanda solās būt ļoti spēcīga un noteikti cīnīsies par spēcīgākās komandas titulu.

Baltijas valstu čempionāts ir iekļauts FINA atzīto kvalifikācijas sacensību kalendārā un tas ļauj sacensību dalībniekiem cīnīties par normatīvi izpildi dalībai 2017.gada FINA pasaules čempionātā, kas šogad norisināsies Budapeštā, Ungārijā.
Sacensības tiek rīkotas ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu un ieeja skatītājiem būs bez maksas.

Sacensību programma: 31. marts – sākums plkst. 12:00 (iesildīšanās no plkst. 11:15) 01. aprīlis – sākums plkst. 12:00 (iesildīšanās no plkst. 11:15)

Plašāka informācija LPF mājaslapā: Peldēšana – Latvijas Peldēšanas federācija

Informāciju sagatavoja
Latvijas Peldēšanas federācija


Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).