Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ogrē notiks brīvdabas peldēšanas sacensības atklātā ūdenī

Ritvars Raits
Ritvars Raits

29. augustā pulksten 12.00 Ogres vecupē, Ogrē (jaunizveidotajā Ogres vecupes pludmalē pie Rīgas ielas, Ogrē), notiks brīvdabas peldēšanas sacensības, kurās tiks noteikti Ogres novada labākie peldētāji. Sacensībās var piedalīties arī peldētāji no citām Latvijas vietām un ārzemēm.

Sacensības organizē biedrība "Ogres roņi” - Ogres novada pašvaldības projektu konkursu “Veidojam vidi ap mums” projekta "Peldēsim labiekārtotā peldvietā!” ietvaros. Atbildīgais organizators un tiesnesis - Raitis Gultnieks.

Sacensību programma:
No 11:30 līdz 12.00 – reģistrācija un iesildīšanās
12.00 Sacensību atklāšana
12:10 – starti pa vecuma grupām 50 m un 400 m distancēs
Ap plkst. 14.00 apbalvošana (ap 20 –30 min pēc pēdējā peldējuma)

Distances: 50 metri un 400 metri brīvajā stilā. Distances garums var tikt mainīts sacensību dienā, ņemot vērā ūdens temperatūru un laika apstākļus.

Čempionātā var piedalīties dalībnieki bez vecuma ierobežojuma, sacensības notiek pēc FINA noteikumiem atklātos ūdeņos. Katrs dalībnieks ir personīgi atbildīgs par savu veselības stāvokli un drošību uz ūdens, ko viņš apliecina ar savu parakstu personīgajā starta kartiņā. Bērniem, kuri jaunāki par 16 gadiem, kartiņā jāparakstās vecākiem vai aizbildņiem. Dalībnieku grupas: sievietes (jaunietes) un vīrieši (jaunieši). Atkarībā no pieteikušos dalībnieku skaita grupas var tikt dalītas apakšgrupās, kurās ir vairāk par pieciem dalībniekiem.

Vecuma grupas:
1) jaunāki par 14 gadiem
2) no14 līdz 29 gadiem
3) no 30 līdz 44 gadiem
4) no 45 līdz 59 gadiem
5) 60 gadi un vecāki

Trīs augstvērtīgāko rezultātu uzrādītājus absolūtā vērtējuma 50 m un 400 m distancē (sievietēm un vīriešiem) apbalvo ar un diplomiem un piemiņas veltēm. Katras vecuma grupas pirmo trīs vietu ieguvējus apbalvo ar diplomiem.

Tehnisko pieteikumu (vārds, uzvārds, dzimšanas gads, apliecinājums par veselības stāvokli) var iesniegt līdz pulksten 12:00 sacensību dienā vai reģistrēties internetā Jaunumi—Ogres roņi sadaļā "pieteikumi”. Dalība sacensībās ir bez maksas.

Visus ar dalībnieku komandēšanu saistītos izdevumus sedz komandējošā organizācija un paši dalībnieki. Papildinformācija, sacensību vietas karte un rezultāti būs internetā Jaunumi—Ogres roņi un Ziemas peldēšana. Raita Gultnieka blogs....

Raitis Gultnieks
(e-pasts: ogresroni@inbox.lv )