Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina ar trešo laiku tiek finālā 50m brīvajā stilā Brestā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ņikitina ar trešo laiku tiek finālā 50m brīvajā stilā Brestā
Gabriela Ņikitina priecē ar saviem rezultātiem Brestā. Foto: Swimming.lv

Viena no Latvijas vadošajām peldētājām un valsts rekordiste vairākās distancēs Gabriela Ņikita šodien Brestā notiekošajā Baltkrievijas atklātajā čempionātā peldēšanā 50m brīvajā stilā ar rezultātu 26,12 sekundes pārliecinoši kvalificējās finālam, kas norisināsies vakara pusē.

Aizvakar Brestā 50m tauriņstilā Ņikitina ieguva trešo vietu, uzstādot Latvijas rekordu – 26,93 sekundes, kas ir pasaules čempionāta B normatīvs (27,24 sek.), ko viņa jau bija izpildījusi februāra beigās Rīgā, kad ieguva otro vietu ar rezultātu 27,01 sekunde. Šodien 50m brīvajā stilā priekšpeldējumos Latvijas rekordiste 39 dalībnieču vidū uzrādīja trešo laiku – 26,12 sekundes (744 FINA punkti), atkārtojot pirms diviem mēnešiem Ķīpsalas peldbaseinā finālā sasniegto rezultātu, kas deva ceturto vietu, vienai sekundes simtdaļai pietrūkstot līdz trijniekam. Rīdziniece šodien priekšpeldējumos piekāpās tikai divām mājiniecēm un ļoti pārliecinoši tika finālā, kur sacentīsies astoņas labākās.

Ņikitinai vakara daļā ir labas iespēja nopelnīt vēl vienu godalgotu vietu Baltkrievijas atklātajā čempionātā, kā arī otro reizi šogad izpeldēt šajā distancē zem 26 sekundēm, pirmo reizi to paveicot ar ātrāko laiku priekšsacīkstēs (25,92 sek.) 26.februārī Ķīpsalas peldbaseinā notikušajās Olimpisko spēļu un pasaules čempionāta atlases sacensībās, izpildot pasaules čempionāta B normatīvu, kas arī ir tieši 25,92 sekundes.

     [+] [-]

, 2021-04-24 14:28, pirms 3 gadiem
Latvijas peldētāja Arina Sisojeva piektdien Baltkrievijas atklātajā čempionātā uzstādīja jaunu valsts rekordu 100 metru brasā, informē Latvijas Peldēšanas federācija (LPF).

Sisojeva 100 metru brasā finālā finišēja ar laiku viena minūte un 9,72 sekundes, izcīnot otro vietu. Viņa par teju divām desmitdaļām pārspēja līdzšinējo Aļonas Ribakovas valsts rekordu, kas sasniegts pirms septiņiem gadiem.