Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šaltāns iekļūst tauriņstila olimpiskajā finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šaltāns iekļūst tauriņstila olimpiskajā finālā
Jānis Šaltāns
Foto: swimming.lv

Ķīnas pilsētā Naņdzjinā šodien ir ceturtā diena pasaules jaunatnes olimpiādē. Peldētājs Jānis Šaltāns šodien 50 metru tauriņstilā ar septīto labāko rezultātu iekļuva finālā, bet vējdēļu burātāja Ketija Birzule sestajā braucienā izcīnīja augsto ceturto vietu.

Jānis Šaltāns šorīt ar sesto labāko laiku iekļuva 50 metru tauriņstila pusfinālā. Pastāvēja iespēja, ka šodien viņš piedalīsies arī 50 metru finālos uz muguras un brīvajā stilā (bija pieteikts kā rezervists), tomēr visi finālisti bija gatavi peldēt. Pēc tam 50 metru tauriņstila pusfinālā mūsu sportists sasniedza septīto labāko laiku (24.50 sekundes) un iekļuva finālā, kas gaidāms rīt.

Pēc pirmajiem trijiem braucieniem vējdēļu burātāja Ketija Birzule ar 40 punktiem aizvakar ieņēma 14. pozīciju. Šodien mūsu sportiste demonstrēja labāku sniegumu - ceturtajā braucienā gan tikai 15. vieta, taču piektajā viņa bija desmitā, savukārt sestajā finišēja pat 4. pozīcijā. Līdz ar to kopvērtējumā Birzule pakāpsies augstāk. Šīs sacensības turpināsies līdz 23. datumam.

Kā jau ziņots, olimpiādes pirmajā dienā mūsu svarcēlāja Rebeka Koha izcīnīja bronzas medaļu, bet šāvēja Agate Rašmane ieguva 10. vietu, savukārt trešajā dienā peldētājs Jānis Šaltāns izcīnīja 9. un 10 vietu. Trijās spēlēs divas uzvaras izcīnījušas Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, viņām šonakt mačs pret itālietēm.

Pasaules jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāv 13 sportisti: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa / Anastasija Kravčenoka.

2014. gada pasaules jaunatnes olimpiādē pieteikti 3888 dalībnieki, tiks sadalītas medaļas 222 disciplīnās un 31 sporta veidā. Kā zināms, pasaules jaunatnes olimpiāde pirmoreiz notika 2010. gadā, toreiz Singapūrā no mūsējiem bronzas medaļu izcīnīja šķēpmetējs Intars Išejevs ar 74.23 metrus tālu raidījumu.

Izmantotie resursi:
www.nanjing2014.org

     [+] [-]

, 2014-08-20 14:57, pirms 10 gadiem
Bet kad startēs vieglie atlēti??

     [+] [-]

, 2014-08-23 15:58, pirms 10 gadiem
ps bilde awsome