Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Manadū paziņo par atvadām no sporta

Manadū paziņo par atvadām no sporta
Laura Manadū
Foto: AP

Bijusī pasaules un olimpiskā čempione peldēšanā francūziete Laura Manadū šodien nākusi klajā ar paziņojumu, ka vairs nevēlas savu dzīvi saistīt ar profesionālo sportu un pārtrauc aktīvās sportistes gaitas, ziņo Francijas laikraksts Le Parisien.

"Esmu izlēmusi, ka vairs nepeldēšu," laikrakstam Le Parisien stāsta 22 gadus vecā sportiste, kura šā gada laikā nav aizvadījusi nevienu treniņu. "Kopš janvāra mēneša daudz vairāk laika veltu sev, tagad es izbaudu to dzīvi, kuru sporta dēļ nevarēju atļauties. Izklausās smieklīgi, bet agrāk, peldot divas reizes dienā, tādas ikdienišķas lietas kā matu ķemmēšana vai kosmētikas lietošana man bija problemātiskas."

2004. gada Atēnu Olimpiskajās spēlēs Laura Manadū, būdama 17 gadus veca, kļuva par olimpisko čempioni 400 metru brīvā stila distancē, kā arī izcīnīja sudraba medaļu 800 metros brīvajā stilā un bronzas godalgu 100 metros uz muguras. 2005. un 2007. gada FINA pasaules meistarsacīkstēs peldēšanā francūziete atkārtoja savu Atēnu panākumu, 400 metru brīvā stila distancēs katrā no čempionātiem izcīnot pa vienai zelta godalgai.

"Lēmums pamest sportu nebija impulsīvs. Pašlaik peldēšana man nesagādā nekādu gandarījumu, tāpat ir arī spiediens no vietējo mediju puses, kuri nemitīgi seko katram manam solim."

Par spīti sasniegtajiem pasaules rekordiem 200 un 400 metru brīvā stila distancēs, Manadū ilgstoši ķildojās ar savu treneri Filipi Lukasu, ar kuru vēlāk arī pārtrauca darba attiecības, kā arī saskārās ar problēmām personīgajā dzīvē, plašsaziņas līdzekļiem izķidājot viņas un itāļu peldētāja Lukas Marina attiecības.

Ņemot vērā dažādās problēmas, Manadū piedzīvoja fiasko 2008. gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs, kur savu labāko rezultātu sportiste uzrādīja 100 metru peldējumā uz muguras, ierindojoties septītajā vietā.

2009. gada janvārī Laura Manadū paziņoja, ka kādu brīdi atpūtīsies no peldēšanas sporta, jo viņai vairs neesot vēlmes sacensties visaugstākajā profesionālajā līmenī. Savukārt šodien Manadū izsakās jau daudz konkrētāk: "Mana sportiskā apetīte neatgriezīsies. Pašlaik man ir citas, ar sportu nesaistītas intereses. Viens ir skaidrs - no rīta pieceļoties, es zinu, ka noteiktu neiešu uz baseinu. Man ir visi iespējamie sportiskie tituli, esmu sasniegusi visu, ko kādreiz esmu gribējusi. Tagad man ir daudz laika, lai domātu, ko savā dzīvē vēlos darīt tālāk," tā Manadū.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com