Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļuka Latvijas čempionātā labo sev piederošo rekordu 100 metros tauriņstilā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Maļuka Latvijas čempionātā labo sev piederošo rekordu 100 metros tauriņstilā
Ieva Maļuka. Foto: f64

Vakar Valmierā sākās Latvijas čempionāts peldēšanā 25 metru peldbaseinā. Augstvērtīgāko pirmās dienas rezultātu sasniedza Ieva Maļuka, kura 100 metros tauriņstilā par 0.68 sekundēm laboja sev piederošo rekordu, kļūstot arī par pirmo latvieti, kas šajā distancē izpeld zem vienas minūtes (59.52 sekundes).

Vakar Valmierā 25 metru peldbaseinā Latvijas rekordu 100 metros tauriņstilā laboja Ieva Maļuka, kas distanci veica 59.52 sekundēs. Arī iepriekšējais Latvijas rekords šajā distancē piederēja tieši Maļukai, kura uz šīm sacensībām atgriezās no ASV, un vakar viņa līdzšinējo rekordu laboja par 0.68 sekundēm. Jāpiezīmē, ka Maļuka ir vienīgā Latvijas peldētāja, kas 100 metrus tauriņstilā nopeldējusi zem vienas minūtes.

Citās disciplīnās trīs zelta medaļas izcīnīja Kristaps Miķelsons. Viņš uzvarēja ar personīgajiem rekordiem 100 metros brasā (59.93 sekundes) un 400 metros brīvajā stilā (3:52.96), bet vēl trešo uzvaru viņš izcīnīja 4x100 metru stafetē.

Gan viņš, gan Ieva Maļuka šajā vasarā pārstāvēs Latviju pasaules čempionātā, kurā bez jau minētajiem peldētājiem piedalīsies arī Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs.

Izmantotie resursi:
https://swimming.lv/maluka-valmiera...