Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Maļukai no mūsējiem plānots visvairāk startu Eiropas čempionātā peldēšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Maļukai no mūsējiem plānots visvairāk startu Eiropas čempionātā peldēšanā
Ieva Maļuka. Foto; Latvijas peldēšanas federācija.

LEN Eiropas čempionātā ūdens sporta veidos, kas norisinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, rītdien sāksies peldēšana, kur piedalīsies arī seši Latvijas sportisti, no kuriem visvairāk startu paredzēti Ievai Maļukai.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlases sportisti – Arina Sisojeva, Ieva Maļuka, Gabriela Ņikitina, Arina Baikova, Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs pagājušo
piektdien devās uz Ungārijas galvaspilsētu, lai pārsvētu mūsu valsti Eiropas čempionātā peldēšanā. Latvijas sportisti ir pieteikti dalībai 20 individuālajās disciplīnās, kā arī trīs stafetēs.

Visvairāk startu ir ieplānots Ievai Maļukai, kura februāra beigās “Latvian open 2021” nepiedalījās rokas traumas dēļ, bet aprīļa sākumā atgriezās sacensību apritē Latvijas-Igaunijas sacensībās Ķīpsalas peldbaseinā. Vairāku Latvijas rekordu īpašniece ir pieteikta dalībai astoņās dažādās individuālajās distancēs, tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka sportiste uz visiem startiem visticamāk neizies. Pieteikuma sarakstos 18-gadīgās Maļukas vārds ir atrodams četrās brīvā stila distancēs (50m, 100m, 200m, 400m), divās īsākajās tauriņstila distancē (50m un100m), kā arī 50m uz muguras un arī 200m kompleksā.

Gabriela Ņikitina, kas pēc šajā ceturtdienā sasniegtā valsts rekorda 50m tauriņstilā uz čempionātu var doties labā noskaņojumā, startēs ne vien šajā distancē, bet arī divās olimpiskajās disciplīnās – 50m un 100m brīvajā stilā. Tikmēr vārda māsas Arina Baikova un Arina Sisojeva čempionātā izies uz startu divas reizes. Kazaņā šobrīd dzīvojošā un treniņus aizvadošā Baikova 200m un 400m br./st., bet Sisojeva - 50m un 100m brasā.

Daniils Bobrovs šajā čempionātā startēs visās brasa distancēs, savukārt Ģirts Feldbergs izies uz startu 50m un 100m peldējumos uz muguras.

Tāpat Latvijas izlase ir pieteikta trīs stafešu peldējumos – 4x100m br./st. un kombinētajā stafetē sievietēm, kā arī 4x100m kombinētajā stafetē jauktajām komandām.