Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Šajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā startēs arī Latvijas labākie peldētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā startēs arī Latvijas labākie peldētāji
Foto: Roberts Voskāns/Latvijas Peldēšanas federācija.

Šajā nedēļas nogalē, no 16.-18. jūnijam, Valmieras Olimpiskajā centrā norisināsies Latvijas čempionāts 25m peldbaseinā, kurā startēs visi Latvijas izlases vadošie sportisti, tai skaitā pasaules čempionāta delegācijā iekļautā Ieva Maļuka, Daniils Bobrovs, Ģirts Feldbergs un Kristaps Miķelsons.

Valmierā, kas jau tradicionāli uzņem Latvijas čempionātu 25m peldbaseinā, šovasar pulcēsies vairāk kā 300 peldētāju no visas Latvijas, kā arī viens viesis no Lietuvas kluba “Klaipedos Gintaro SC”. Īpaši jāatzīmē, ka dalībnieku vidū redzēsim visus vadošos pašmāju sportistus, kuriem šis starts būs pēdējā pārbaude pirms dalības augstākā līmeņa čempionātos.

Valmierā uz starta blokiem kāps gan mūsu pieaugušo pasaules čempionāta delegācijas sasāvā iekļautā Ieva Maļuka, kas tikko agriezusies no ASV, Kristaps Miķelsons, Ģirts Feldbergs un Daniils Bobrovs, kuri atgriezušies no trīs nedēļu ilgas izlases treniņnometnes Fonromē, Francijā, gan mūsu junioru izlases dalībnieki, kuri jūlija sākumā dosies uz Serbijā notiekošo Eiropas junioru čempionātu – Nikolass Deičmans, Kristians Brenčs, Reds Rullis, Francis Pēteris Lufts, Elijs Alekejevs un Valērijs Čurgelis.

Trīs dienu garumā sportisti, startējot priekšsacīkstēs un finālos, cīnīsies par Latvijas čempionu titulu 32 individuālajās disciplīnās, kā arī septiņās stafešu disciplīnās. Čempionāts Valmieras peldbaseinā sāksies 16.jūnija rītā plkst. 10:00 ar priekšsacīkstēm 50m br./st., 100m brasā, 200m uz muguras, 100m tauriņstilā un 400m brīvajā stilā. Savukārt, čempionāta pirmās dienas vakara programmā plkst. 17:00 tiks sadalīti pirmie čempionāta medaļu komplekti šajās disciplīnās.

Arī turpmākajās divās dienās, 17. un 18. jūnijā, čempionāta dalībnieki startēs pēc tās pašas sistēmas – no rīta cīnoties par vietu labāko astotniekā, bet vakarpusē jau par čempionāta medaļām.

Vienlaikus otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta programmā ir iekļauts arī būtisks jauninājums – sacensību otrās dienas finālsesijas ievadā uz starta blokiem kāps jaunie peldētāji, kas iepriekš, startējot savos reģionos, uzrādījuši labākos rezultātus 200m distancēs un kvalificējušies MT3 grupu vecuma sacensību finālam. Vecuma grupā 9-10 gadi jaunajiem peldētājiem būs jāpeld 200m brīvā stila distance, tai skaitā 50m uz muguras, savukārt 11 un 12 gadus sasniegušie dalībnieki sacentīsies 200m kompleksajā peldējumā.

Sacensību atklāšanas laikā tiks sveikti jaunie Latvijas sporta meistari:
Lūkass Keišs (tr. Pāvels Vilcāns)
Elijs Aleksejevs (tr. Astra Ozoliņa)
Liene Vientiesa (tr. Vitālijs Solovjovs)
Pāvels Kudrjavcevs (tr. Sergejs Kudrjavcevs)
Maksims Rekstens (tr. Vitālijs Solovjovs)

LPF aicina ikvienu interesentu vērot sacensības tiešraidē. Sacensību translācija būs pieejama TV kanālā TV4.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija