Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas vadošie peldētāji dodas uz Eiropas čempionātu Ungārijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vadošie peldētāji dodas uz Eiropas čempionātu Ungārijā
Foto: Getty Images

Latvijas izlase peldēšanā sešu sportistu sastāvā šodien dodas uz Ungārijas galvaspilsētu Budapeštu, kur norisinās Eiropas čempionāts ūdenssporta veidos, bet nākošo pirmdien, 17.maijā, sāksies peldēšana.

Šo pirmdien Budapeštā sākās Eiropas čempionāts ūdenssporta veidos, kas bez peldēšanas (baseinā) ietver arī peldēšanu atklātos ūdeņos, sinhrono peldēšanu, daiļlēkšanu. Tā kā Eiropas čempionāts tieši peldēšanā sāksies nākamo pirmdien, tad daļa no mūsu peldētājiem vakar paspēja nostartēt Latvijas kvalifikācijas sacensībās Ķīpsalas peldbaseinā, Gabrielai Ņikitinai (50m tauriņstils) un Ģirtam Feldbergam (100m uz muguras) izpildot pasaule čempionāta B normatīvu, kā arī Gabrielai sasniedzot Latvijas rekordu 50m tauriņstilā (26,87).

LEN Eiropas čempionātā peldēšanā, kas uzlikto ierobežojumu dēļ no 20020.gada tika pārcelts uz 2021.gadu, Latviju pārstāvēs seši sportisti – Arina Baikova, Arina Sisojeva, Ieva Maļuka, Gabriela Ņikitina sieviešu konkurencē, kā arī Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs vīriešu konkurencē.. Pagājušā kontinenta čempionātā Glāzgovā (2018.g.) labāko rezultātu no mūsu peldētājiem sasniedza Gabriela Ņikitina, kura 50m brīvajā stilā ar Latvijas rekordu (25,58) ieguva 21.vietu, tikai vienai sekundes desmitdaļai pietrūkstot līdz pusfināla sešpadsmitniekam.