Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Krūms

Ņikitinai Latvijas rekords arī 100 metros uz muguras

Ņikitinai Latvijas rekords arī 100 metros uz muguras
2010. gada Lietuvas atklātais čempionāts peldēšanā
Foto: ltuswimming.com

Lietuvas atklātajā čempionātā peldēšanā 100 metru distancē uz muguras uzvaru ar jaunu Latvijas rekordu izcīnījusi Gabriela Ņikitina, uzrādot rezultātu viena minūte un 6.38 sekundes (1:06.38).

Jau iepriekš ziņojām, ka Lietuvas atklātā peldēšanas čempionāta pirmajā dienā Gabriela Ņikita laboja Latvijas rekordu 50 metros uz muguras, finišējot pēc 31.23 sekundēm. Divreiz garākajā 100 metru distancē uz muguras "Ķīpsalas" peldēšanas kluba audzēkne uzrādīja labāko rezultātu gan priekšsacīkstēs (1:07.16), gan finālā, kur distanci veica vienā minūtē un 6.38 sekundēs (1:06.38), labojot Latvijas rekordu.

Pie uzvaras 200 metros kompleksajā peldējumā tika arī Aļona Ribakova, uzrādot rezultātu divas minūtes un 27.28 sekundes (2:27.28), bet Deniss Jariga 100 metros uz muguras, finišējot pēc 59.89 sekundē, izpildīja B kvalifikācijas normātīvu dalībai I jauniešu Olimpiskajās spēlēs Singapūrā šā gada vasarā. Iepriekš B normas sasnieguši arī Pāvels Gribovskis 50 metros brīvajā stilā un Gabriela Ņikitina 50 metros brīvajā stilā, 50 un 100 metros uz muguras.

100 metri uz muguras sievietēm, fināls, Alīta, Lietuva, 13. marts

Izmantotie resursi:
ltuswimming.com
swimming.lv


Ķīnas peldētājas. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pasaules antidopinga aģentūra vēlas neatkarīgu izmeklēšanu Ķīnas peldētāju lietā

LETA. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) aicina neatkarīgā izmeklēšanā vērtēt lietu, kurā paustas aizdomas par dopinga lietošanas gadījumu Ķīnas peldētāju vidū.
Foto: Roberts Voskāns.

LK 4. posmā peldēšanā uzvar Tolstihs un Magrins, kopējā ieskaitē līderpozīcijas nemainīgas

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas sporta centra “Ezerkarsts” peldbaseinā norisinājās Latvijas kausa 6. posms peldēšanā, kurā pulcējās 200 dalībnieku no visas Latvijas un kur par uzvarētājiem kļuva Dmitrijs Tolstihs junioriem un Ēriks Magrins jauniešiem.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).