Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Baikova apstiprina, ka viņas stafetes rezultāts protokolā nav pareizs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baikova apstiprina, ka viņas stafetes rezultāts protokolā nav pareizs
Arina Baikova. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija.

Latvijas izlases peldētāja Arina Baikova, kura vakar Kazaņā notiekošajā Eiropas čempionātā peldēšanā 25m baseinā 4x50m jauktajā kombinētajā stafetē peldēja noslēdzošo posmu brīvajā stilā, apstiprināja, ka protokolā esošais viņas rezultāts 23,84 sekundes neatbilst patiesībai.

# Vakar jau ziņojām, ka 4x50m kombinētajā stafetē jauktajām komandām Latvijas kvartets ieguva 17.vietu un pēdējā posmā Arinai Baikovai tika ierakstīts vienreizējs rezultāts – 23,84 sekundes, kas ir par 1,19 sekundēm ātrāks par Gabrielai Ņikitai piederošo valsts rekordu un ka visticamāk nav pareizs.

# No 24 sekundēm neizpeldēja neviena no peldēšanas lielvalsts pārstāvēm kā, piemēram, Krievijas, Itālijas, Dānijas, Zviedrijas.

# Izteiktās šaubas ir bijušas pamatotas, un to apstiprina arī pati Baikova.

# “Latvija startēja pa malējo 9.celiņu, un kāds no iepriekšējā etapā peldējušajiem citu valstu pārstāvjiem, virzoties uz izkāpšanu no baseina, ir nejauši pieskāries, tāpēc mans rezultāts protokolā nav pareizs,” skaidro Arina.

# “Man stafetēs sasāk labāk nopeldēt nekā individuāli, bet zem 24 sekundēm es noteikti neizpeldēju. Rezultāts varēja būt 25 sekunžu robežās,” stāsta jau kādu laiku Kazaņā dzīvojošā un treniņus aizvadošā Latvijas izlases peldētāja, kuras labākais rezultāts 50m brīvajā stilā īsajā baseinā ir 25,77 sekundes.

# Tā kā protesti netika iesniegti, tad šāds rezultāts stafetes posmā kļuva par oficiālu.

# Kopumā ar rezultātiem Eiropas čempionātā Latvijas rekordiste ir apmierināta. Viņa ir priecīga par sasniegto pusfinālu 200m uz muguras.

# Baikova, kura līdz šim pamatā koncentrējās uz brīvā stila distancēm, turpmāk lielāku uzsvaru liks uz 100m un 200m distancēm kompleksā un peldējumā uz muguras.

# Arina arī norādīja, ka tuvākajā nākotnē Latvijas peldētājiem ir pa spēkam sasniegt Eiropas čempionāta finālu.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-08 18:36, pirms 2 gadiem
Nepabeigti teikumi, grūti saprast rakstu;
pārlasiet paši kaut reizi to rakstu.