Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Tenkoks labo Eiropas rekordu 50 metros uz muguras

Tenkoks labo Eiropas rekordu 50 metros uz muguras
Laiems Tenkoks
Foto: BBC

Britu peldētājs Laiems Tenkoks sasniedzis jaunu Eiropas rekordu 50 metru peldējumā uz muguras īsajā (25 metru) baseinā, Lielbritānijas Grand Prix izcīņā peldēšanā finišējot pēc 23.10 sekundēm.

Tenkoks, kurš pagājušā nedēļā FINA pasaules čempionātā peldēšanā ar jaunu pasaules rekordu izcīnīja zelta medaļu 50 metru peldējumā uz muguras, Līdsā notiekošajās Lielbritānijas Grand Prix sacensībās šajā pašā distancē īsajā baseinā sasniedzis jauno Eiropas rekordu, uzrādot rezultātu 23.10 sekundes.

Iepriekšējais Eiropas rekords bija 23.27 sekundes un piederēja vācietim Tomasam Rupratam, kurš to sasniedza 2004. gada decembrī Eiropas čempionātā Vīnē. Pasaules rekords 50 metru peldējumā uz muguras pieder amerikānim Rendalam Belam un ir 22.87 sekundes.

"Pasaules rekordu es nesasniedzu, bet toties uzlaboju savu personīgo rezultātu (pirms tam Tenkoka personiskais rekords šajā distancē bija 23.41 sekunde - K.B.), kas arī bija galvenais mans šīs nedēļas nogales mērķis," smaida Tenkoks.

Izmantotie resursi:
uk.eurosport.yahoo.com
swimmingworldmagazine.com