Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Rullim 49. vieta Eiropas junioru čempionātā peldēšanā 200 metros

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rullim 49. vieta Eiropas junioru čempionātā peldēšanā 200 metros
Reds Rullis. Foto: Latvijas Peldēšanas federācija/R.Voskāns

LETA. Latvijas peldētājs Reds Rullis otrdien Serbijas galvaspilsētā Belgradā notiekošajā Eiropas junioru čempionātā ierindojās 49. vietā 200 metru brīvā stila distancē.

Rullis finišu sasniedza pēc minūtes un 54,22 sekundēm, kas pusfinālam kvalificēties neļāva. Kopumā uz starta 200 metru brīvajā stilā izgāja 62 sportisti, 16 labākajiem iekļūstot pusfinālā. Labāko rezultātu priekšsacīkstēs sasniedza bulgārs Petrs Mitsins - minūte un 47,41 sekunde.

Latvijas junioru izlasi šajā čempionātā pārstāv Elijs Aleksejevs, Arons Tods Baltaitis, Kristians Brenčs, Valērijs Čurgelis, Nikolass Deičmans, Francis Pēteris Lufts un Reds Rullis, savukārt treneru korpusā uz Serbiju ir devušies Astra Ozoliņa, Inga Arnīte, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Krasts.

No septiņiem Latvijas pārstāvjiem pieciem šis būs debijas Eiropas junioru čempionāts. Iepriekš šāda mēroga sacensībās startējuši vienīgi Baltaitis un Rullis, kuriem šis ir pēdējais gads junioru vecumā.

Visvairāk disciplīnās šajās čempionātā ir pieteikts valmierietis Rullis, kurš plāno startēt piecās individuālajās disciplīnās – 50, 100 un 200 metros brīvajā stilā, kā arī 50 un 100 metros tauriņstilā.

Četras reizes uz starta blokiem kāps Deičmans, kurš startēs 100 un 200 metros uz muguras, 200 un 400 metru distancē kompleksajā peldējumā, kā arī Baltaitis, kam paredzēti starti 50 un 100 metros uz muguras, kā arī 50 un 100 metru distancēs tauriņstilā.

Brenčs savā pirmajā Eiropas junioru čempionātā startēs visās trīs distancēs peldējumos uz muguras, Aleksejevs visos peldējumos tauriņstilā, bet Čurgelis 50m brīvajā stilā, kā arī 50 un 100 metros uz muguras. Savukārt Lufts cīnīsies par vietu pusfinālā 50 un 100 distancēs brasā.

Latvijas peldētāji kopumā startēs 24 individuālajās disciplīnās, kā arī divās stafetēs.

Paralēli sportistiem šajā čempionātā Latviju pārstāvēs arī divi starptautiskās kategorijas tiesneši - Agnese Gedrovica un Ģirts Ģīrupnieks.

Eiropas junioru čempionāts norisināsies no 4. līdz 9. jūlijam.