Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Latvijas peldētāji pirmajā PČ dienā priekšsacīkstes nepārvar

Rolands Eliņš

Latvijas peldētāji pirmajā PČ dienā priekšsacīkstes nepārvar
Jānis Šaltāns
Foto: swimming.lv

Kataras galvaspilsētā Dohā sācies pasaules čempionāts peldēšanā 25m peldbaseinā. Sacensību pirmajā dienā neviens no trim Latvijas peldētājiem priekšsacīkstes nepārvarēja, taču turpinās cīņu citās disciplinās.

Šorīt notikušajā priekšsacīkstēs 100m peldējumā uz muguras par vietu labāko 16 vidū jeb par iekļūšanu pusfinālā sacentās arī Antons Voitovs un Jānis Šaltāns. Voitovs finišēja ar 33. labāko laiku (53.29), bet Šaltāns atpalika pavisam nedaudz - 53:43 un 35. vieta. No priekšsacīkšu uzvarētāja Meta Greversa (ASV) abi atpalika vairāk nekā trīs sekundes.

Priekšsacīkstes šodien neizdevās pārvarēt arī Nikolajam Maskaļenko, kurš 100m brasā palika 40. vietā ar rezultātu (59.93). Viņš no līdera Adama Pītija (Lielbritānija) atpalika 2,92 sekundes, un pusfinālam nekvalificējās.

Ar to gan Latvijas peldētājiem dalība pasaules čempionātā nav noslēgusies. Ceturtdien uz starta 50m br./st. izies Šaltāns, bet piektdien Šaltāns startēs 50m uz muguras un 50m delfīnā. 50m peldējumā uz muguras, startēs arī Latvijas rekordists šajā distancē – Voitovs.

Turpmākajās dienās Šaltāns un Voitovs startēs arī 100m kompleksā. Savukārt Maskaļenko startēs savā troņa distancē – 50m brasā.

FINA pasaules čempionāts 25m peldbaseinā ir šī gada nozīmīgākās un arī noslēdzošās pasaules mēroga sacensības peldēšanā un tajā startēs vairāk nekā 1300 sportistu no visas pasaules, kas cīnīsies par medaļām 46 distancēs (34 individuālajās un 12 stafešu).

Izmantotie resursi:
wscdoha2014.com
FINA pasaules čempionāts jau rītdien | Peldēšana