Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Sieviešu 400 m kompleksā peldējuma priekšsacīkstēs uzvar Raisa

Sieviešu 400 m kompleksā peldējuma priekšsacīkstēs uzvar Raisa
Stefānija Raisa
Foto: AFP

FINA pasaules peldēšanas čempionāta 400 metru kompleksā peldējuma priekšsacīkstēs uzvaru izcīnījusi olimpiskā čempione un pasaules rekordiste šajā distancē Stefānija Raisa no Austrālijas, aiz sevis atstājot amerikānieti Elizabeti Baizelu un Katinku Hošču no Ungārijas.

Uzvaru Raisa izcīnīja, finišējot pēc četrām minūtēm 34.62 sekundēm, no sava labākā rezultātu gan atpaliekot vairāk kā piecas sekundes. Tikai nedaudz no uzvarētājas atpalika 16 gadus jaunā ASV peldētāja Elizabete Baizela, uzrādot rezultātu četras minūtes un 34.80 sekundes un ierindojoties otrajā pozīcijā. Trešo vietu ieņēma Katinka Hošču no Ungārijas (4:35.15 sekundes).

Ar uzrādītajām 4:36.42 sekundēm kā septītā finālpeldējumam kvalificējās cita medaļu pretendente Kirstija Koventrija no Zimbabves.

Stefānijai Raisai piederošais pasaules rekords ir četras minūtes 29.45 sekundes (4:29.45) tika sasniegts 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu finālpeldējumā.