Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Felpss nemēģinās atkārtot Pekinas rekordu

Andrejs Siliņš

Felpss nemēģinās atkārtot Pekinas rekordu
Maikls Felpss
Foto: AP/Scanpix

Izcilais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss Londonas olimpiskajās spēlēs tomēr piedalīsies septiņās nevis, kā sākotnēji plānots, astoņās disciplīnās, tādējādi nemēģinot atkārtot Pekinas spēlēs iespēto rekordu - astoņas zelta medaļas.

2008. gadā Pekinā Felpss izcīnīja astoņas zelta medaļas, kļūstot par pirmo sportistu spēļu vēsturē, kas izcīnījis tik daudz augstākā kaluma godalgas vienā olimpiādē. Līdz ar sešām 2004. gadā Atēnās izcīnītajām zelta medaļām Felpss ar 14 godalgām ir ieguvis visvairāk zelta medaļu mūsdienu olimpisko spēļu vēsturē. Sākotnēji bija domāts, ka 27 gadus vecais sportists centīsies atkārtot Pekinā iespēto rekordu, taču nu kļuvis zināms, ka peldētājs nestartēs 200 metros brīvajā stilā.

"Tas ir loģiski, nevienam nevajadzētu gaidīt, ka kāds to var atkārtot. Ar vienu reizi pietiek," pārliecināts par šādu izvēli ir Felpsa treneris Bobs Boumens. "Šīs izmaiņas viņam ļaus vairāk koncentrēties uz komandu sacensībām ar ASV izlasi."

Felpsa vietu Londonā 200 metros brīvajā stilā ieņems Rikijs Berenss, kurš ASV atlases sacensībās palika trešais. Felpss startēs 100 un 200 metros tauriņstilā, 200 un 400 metros kompleksajā stilā un trīs (4x100 un 4x200 brīvais stils un 4x100 kompleksais stils) komandu sacensībās.

Felpss karjers laikā pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs izcīnījis 38 zelta medaļas, bet atzīst, ka pēc Pekinas spēlēm problēmas sagādājusi motivācijas rašana. Iespējams, tieši tāpēc sportists plāno beigt karjeru pēc Londonas spēlēm.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja