Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Singapūras vienīgais olimpiskais čempions Skūlings beidz sportista karjeru
Džozefs Skūlings. Foto: Olympics

LETA--AFP. Peldētājs Džozefs Skūlings, kurš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016.gadā pārspēja ASV peldēšanas sporta leģendu Maiklu Felpsu, kļūstot par Singapūras pirmo un vienīgo olimpisko čempionu, otrdien sociālajos tīklos paziņoja, ka beidz profesionāla sportista karjeru.

Skūlings pirms nepilniem astoņiem gadiem pārsteidza pasauli, olimpiskajās spēlēs pārspējot amerikāņu izcilību Felpsu, izcīnot zeltu 100 metru peldējumā tauriņstilā.

Skūlingam neizdevās kvalificēties 2021.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, un viņa karjeras līkne sāka iet uz leju pēc zelta medaļām 50 metru un 100 metru distancēs tauriņstilā 2018.gada Āzijas spēlēs Džakartā.

"Šodien sākas jauna nodaļa - es beigšu piedalīties peldēšanas sacensībās," savā kontā "Instagram" saka 28 gadus vecais peldētājs.

Intervijā laikrakstam "Straits Times" Skūlings saka, ka ir kļuvis pašapmierināts.

"Mana kļūda bija pašapmierinātība, domājot, ka tā tas turpināsies mūžīgi, jo esmu tik tālu priekšā pārējiem," viņš teica.

"Pievienojiet ego, pievienojiet lepnību. Papildiniet to ar "es nekad netikšu netikšu uzvarēts". Tā ir pašapmierinātības recepte. Tā ir viena no mācībām, ko es guvu," skaidro sportists.

Šaubas par viņa nākotni sportā radīja izstāšanās no pagājušā gada Āzijas spēlēm un Dienvidaustrumāzijas spēlēm, sakot, ka "nav tādā līmenī", kā varētu būt.

Skūlings, kurš izgāja divu gadu obligāto militāro dienestu, 2022.gadā nokļuva preses uzmanības lokā pēc atzīšanās marihuānas lietošanā ārzemēs.

Singapūrā ir vieni no stingrākajiem narkotiku apkarošanas likumiem pasaulē, un pilsoņiem par narkotiku lietošanu var draudēt līdz pat 10 gadiem cietumā, ja tiks konstatēts, ka viņi ir lietojuši aizliegtas vielas ārpus pilsētvalsts.

Skūlingam tika izteikts brīdinājums, un uz sešiem mēnešiem viņam tika noteikts uzraudzība ar urīna testiem.

Viņam vairs nebija arī tiesību uz treniņiem vai sacensībām militārā dienesta laikā.

Skūlings atklāja "Straits Times", ka nākotnē gatavojas sadarboties ar diviem riska kapitāla tirgus dalībniekiem "veselības un labsajūtas, tehnoloģiju un ilgtspējības" nozarēs un vairāk spēlēt golfu.

Izmantotie resursi:
LETA