Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Peldēšanas federācija atjauno Latvijas kausa izcīņu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) ir atjaunojusi Latvijas kausa izcīņu, nosakot, ka 2022.gadā laika posmā no 1.februāra līdz jūlijam kopumā tiks aizvadīti 12 sacensību posmi. Kā pirmais Latvijas kausa kalendārā ir iekļautas sacensību ''Madwave Challenge'' Latvijas tūres I posms, kurā savu dalību četrās vecuma grupās ir apstiprinājuši vairāk kā 600 dalībnieku.

Latvijas Kauss ir LPF iniciatīva, kuras mērķis ir ne vien celt peldēšanas sacensību līmeni un popularizēt peldēšanas sportu visā Latvijā, bet arī veicināt jauno sportistu dalību sacensībās, tādējādi sekmējot rezultātu izaugsmi. Visi Latvijas Kausa posmi tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi, LPF juridiskajiem biedriem un pašvaldībām.

Kā jau iepriekš tika minēts, kā pirmās sacensības Latvijas kausa kalendārā ir iekļautas “Madwave Challenge Latvijas tūres I posms”, kas norisināsies jau š.g. 5.februārī. Savukārt informācija par nākamajiem 11 posmiem tiks publicēta līdz 15.februārim. Lai pretendētu uz vietu kopvērtējumā, sportistam būs jāstartē vismaz 5 Latvijas Kausa posmos.

Šajā sezonā kausa ieguvēji tiks noskaidroti divās vecuma grupās: jauniešiem (meitenes – 09.dz.g un jaunākas, zēni – 2008.dz.g. un jaunāki) un junioriem (meitenes – 2005.-2008.dz.g.; zēni –2004.-2007.dz.g.), savukārt sacensību programma katrā posmā būs atšķirīga, ieskaitē vērtējot tikai olimpisko spēļu programmā iekļautās individuālās disciplīnas

Atbilstoši Latvijas Kausa nolikumam, posma uzvarētāji katrā vecuma grupā tiks noskaidroti pēc augstvērtīgākajiem rezultātiem divu distanču summā atbilstoši spēkā esošai FINA punktu tabulai, bet 12 labākie sportisti savās vecuma grupās saņems kopvērtējuma ieskaites punktus (1.v.-100 punkti, 2.v,. 70, 3.v. 60, 4.v.50, 5.v.40, 6.v.35, utt.).

Atgādināsim, ka Latvijas kausa izcīņa pirmo reizi tika ieviesta 2020.gadā, tomēr, neilgi pēc tam izsludinātās ārkārtējās situācijas un valstī noteikto ierobežojumu dēļ, kas bija spēkā visu sezonu, tika aizvadīts tikai viens sacensību posms un līdz ar to Latvijas kausa ieguvēji netika noskaidroti.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Peldēšanas federācija

     [+] [-]

, 2022-02-01 18:40, pirms 2 gadiem
Pasaules čempionātu atceļ, bet mūsējie ir džigiti, mūsējie drīzāk aplipinās vīrusu, nekā otrādi.